23.01.2024 | 11:01
Autor:
Kategorie:
Štítky:

CR 11: Pohled pod kryty pohonů

O revolučním konceptu sklízecí mlátičky New Holland CR 11 se již objevily určité informace, ne však detailní a už vůbec ne detailní fotografie. Jednu takovou vám přinášíme s příslibem, že již brzy bychom měli vědět víc.

Současné sklízecí mlátičky mají pohony umístěné po obou stranách a tento prostor nemůže být využit k zvětšení šířky mláticího a separačního ústrojí. Proto New Holland na své nové rotorové mlátičce zcela předělal koncepty pohonů, které již nejsou umístěné po stranách, a uvolněný prostor rozšířil plochu mlácení, separace i čištění. Základem nové koncepce je centrálně a podélně umístěný motor, který je uložen v ose rotorů, a díky tomu je jednoduchý jejich pohon, bez nutnosti úhlové převodovky či jiných prvků, které jsou nezbytné při klasice, kterou představuje příčné uložení.

Jak je patrné z fotografie, prostor mezi předními pojezdovými koly je plně využit pro rotory a také pohony byly zjednodušeny, mělo by jich být méně o 25 % v porovnání s původní modelovou řadou CR. Zrušeny byly i všechny pohony řetězové, které jsou nahrazeny řemenovými .*

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down