12.01.2024 | 07:01
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Elektronika hlídá ramena a ovládá trysky

Pracovníci Farmy Hole využívají samojízdný postřikovač z produkce firmy Horsch, model Horsch Leeb PT 6.300. Postřikovač je vybaven systémem Boom Control Pro. Pod tímto označením se skrývá individuální naklápění každého ramene samostatně tak, aby stroj byl schopen držet nízkou pracovní výšku ramen 30 cm i v kopcovitých podmínkách.

Postřikovač využívá čtyř ultrazvukových senzorů po celém pracovním záběru. Horsch Leeb ale nabízí ještě možnost rozšíření o další dva doplňkové senzory, které komunikují s gyroskopem. Gyroskop je citlivé zařízení, které dokáže precizně navádět i rychle letící rakety; u postřikovačů  Horsch Leeb zajišťuje vysoce účinné vedení ramen v kombinaci s automatickým přepínáním trysek 2-1 (rozmístění trysek 2-1-2-1 po celém pracovním záběru).

Automatické režimy

Jako správný stroj pro profesionální využití disponuje samojízdný postřikovač Horsch Leeb PT 6.300 automatickými režimy. Také ovládání trysek si obsluha může přepnout do automatického režimu. Elektronika pak samočinně zapíná a vypíná vhodné kombinace trysek pro danou dávku, a ovládá také rychlost proudění kapaliny a její tlak, aby penetrace a pokryvnost listové plochy byla na nejvyšší možné úrovni. Pneumatické spínání trysek se postará o neustálou cirkulaci postřiku až do trysky, to znamená žádné usazeniny a zároveň rychlé zapnutí trysky.

Spokojení uživatelé

Automatický režim ovládání trysek funguje výborně. Řidič si může zvolit rychlost, jakou potřebuje, a postřikovač si samočinně přepíná mezi tryskami anebo si dokáže i změnit aktuální rozteč na jinou. Tuto vlastnost si majitelé velmi pochvalují.

Více informací v Mechanizaci zemědělství.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down