11.02.2024 | 07:02
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Automatizační sada zvyšuje produktivitu i kvalitu balíků

Další vlna automatizace přichází do velkých lisů na hranolovité balíky v roce 2024 prostřednictvím automatizace lisování od výrobce Case IH. Navržena pro zjednodušení obsluhy, maximalizuje automatizace lisování efektivitu práce soupravy traktoru a lisu tak, že optimalizuje průchodnost hmoty a tím zvyšuje kvalitu produkovaných balíků – bez ohledu na úroveň zkušeností obsluhy traktoru.

Automatizační sada je instalována prodejcem. Bez problémů je kompatibilní s traktory značky Case IH, vybavenými systémem ISOBUS třídy 3, tj. modelových řad Puma, Optum a Magnum.

Směrem ke zvýšení produktivity

"Produktivita je výzvou, kterou při sklizni zemědělci a poskytovatelé služeb čelí," říká Brian Spencer, marketingový manažer techniky pro sklizeň pícnin ve společnosti Case IH. "Automatizace lisů je dokonalým příkladem účelné technologie od Case IH. Jejím cílem je zvýšit efektivitu sklizně tím, že se odebere obsluze traktoru nutnost provádět neustálé korekce řízení, což umožňuje zvýšit produktivitu řidiče v kabině."

Case IH Baler Automation je první systém pro produkci balíků, využívající LiDAR (detekce světla a vzdálenosti). Analýza řádků, založená na LiDARu, vysílá laserové pulzy pro měření polohy a objemu řádku před traktorem. Tato technologie automaticky upravuje rychlost jízdy a reakce řízení traktoru pro maximalizaci výkonu bez přetížení lisu, což má za následek prodlouženou dobu chodu ve srovnání s tradičním lisováním. S automatikou lisování mohou farmáři nasadit méně zkušené operátory v kabině nebo se soustředit na jiné záležitosti.

"Tato technologie je navržena pro nepředvídatelné, ale očekávané výzvy při lisování s křivými řádky s nekonzistentními šířkou a výškou," dodává Spencer. " Automatické nastavení řízení a rychlosti jízdy zajišťuje konzistenci balíků a lis pracuje na maximální výkon, nedochází k ucpávání a přeplnění."

Monitorování práce a záznam dat

Precizní technologie Case IH prostřednictvím systému telemetrie AFS Connect také zajišťuje, že během procesu lisování probíhá sledování a monitorování práce. Producenti balíků mohou na dálku monitorovat výkonnost soupravy traktoru a lisu na poli  a nechybí ani možnost diagnostiky traktoru během lisování. Systém telemetrie zároveň umí zaznamenávat sklizňová data pro následnou kontrolu.

Automatizace lisů je kompatibilní s lisy na obří hranolové balíky Case IH HD od modelového roku 2020 do roku 2024 a modely XL od modelového roku 2022 až 2024.

Více informací v Mechanizaci zemědělství.*

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down