06.02.2024 | 08:02
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Speciální aplikátory předčí nosiče

S ohledem na vysoké ceny průmyslových hnojiv věnují zemědělci velkou pozornost organickým hnojivům. K zapravení kejdy a digestátu jim mohou pomoci technicky vyspělé a k půdě ohleduplné samojízdné aplikátory Vredo, které má v nabídce společnost P & L, spol. s r. o.

Zemědělci si mohou vybrat nejmenší typ VT4556 s motorem o výkonu 450 k, nádrží o objemu 19 500 l, hydrostatickou převodovkou a dvěma nápravami s velkými koly, na něž se přenáší pohon mechanicky. Nebo střední model VT5536 s dvěma nápravami a nádrží o objemu 22 000 l, který kombinuje hydrostatickou převodovku s plynulou s jedním rychlostním rozsahem 0 až 40 km/h vpřed a 0 až 17 km/h vzad. K dispozici je i největší aplikátor VT7138 osazený motorem o výkonu 710 k, plynulou převodovkou CVT, třemi nápravami a nádrží o objemu 32 000 litrů.

Jednoduché a rychlé plnění

Předností aplikátorů Vredo je to, že jde o speciální stroje k aplikaci kejdy nebo digestátu. Nejedná se tedy o nosiče nářadí osazené cisternou a sacím systémem, které nefungují tak přesně a spolehlivě jako speciální stroje. Ty svou konstrukcí, systémy plnění a výkonem zaručují minimální prostoje a efektivní aplikaci.

Další předností samojízdných aplikátorů Vredo je jejich rychlé plnění. Díky dvěma výkonným čerpadlům naplní střední model svou nádrž o objemu 22 000 l za 1,5 až dvě minuty, takže prostoje jsou minimální a výkon obrovský. Důležité je i to, že se před sací jednotkou nachází filtr s noži, které organický materiál nařežou. Ostatní nečistoty se ve filtru zadrží a stiskem tlačítka v kabině se vypustí, aniž by musel řidič vystoupit z kabiny.

V porovnání s konkurencí se sací jednotka nachází v přední části stroje, takže operátor na rameno dlouhé vidí a může s ním pohybovat zleva doprava. Práce je tak snazší a jednodušší. Může také aktivovat automatický mód a rameno si vždy samo najde hrdlo cisterny. Nebo lze rameno vybavit ještě jedním třetím nástavcem, a v tom případě lze čerpat kejdu přímo z nádrže pod úrovní stroje.

Celý článek naleznete v Zemědělci č. 6.*

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down