06.02.2024 | 07:02
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Dva rotory u Case IH AF 11

Case IH uvádí na trh sklízecí mlátičku AF 11, špičkový kombajn třídy 10+, který byl od základu účelně přepracován tak, aby maximalizoval svoji výkonnost. Spojením vůbec prvního duálního rotoru s aktivním a dynamickým čisticím systémem, poskytuje AF 11 vynikající produktivitu.

„Uvědomujeme si, že pěstitelé čelí nepředvídatelnému průběhu počasí během sklizně a také nedostatku pracovních sil. S AF 11 přichází řešení,“ říká Leo Bose, vedoucí divize sklizňové techniky. „Vnímáme nový kombajn jako nástroj jak zvýšit kapacitu, přinést nejmodernější technologie a zároveň spolehlivost, kterou zákazníci od Case IH očekávají.“

AF 11 staví na síle a tradici konceptu Axial-Flow a poskytuje odpovídající kapacitu od sklizňového adaptéru po drtič slámy a rozmetač řezanky. Rychlost a průchodnost jsou dodávány s konzistentním tokem hrubého a jemného omlatu, sníženými ztrátami zrna a radarově řízeným rozmetačem nařezané slámy. AF 11 se může pochlubit 567 bušlovým zásobníkem zrna (20 m3) a rychlostí vyprazdňování 6 bušlů (211 l) za sekundu. Navíc přináší nižší spotřebu paliva a velkou palivovou nádrž pro udržení maximální doby chodu.

„Náš proces vývoje produktů, který se soustředí kolem farmářů, identifikoval potřebu odpovídající kapacity, rychlosti a průchodnosti,“ dodává Bose. "Technologie dvou rotorů AFXL2 přináší možnost sklízet více a za kratší dobu."

Drew Baker, kanadský farmář, se snaží zvýšit produktivitu a efektivitu, protože se zužuje doba vhodného počasí sklizně a zvyšují se vstupní náklady. Baker vidí AF 11 jako způsob, jak změnit svou farmu uprostřed těchto výzev při sklizni.

„Řekl bych, že AF 11 nás nutí dívat se na naše budoucí možnosti jinak. Pokud dokážeme snížit naše ztráty zrna, udělat více hektarů za den a spálit méně paliva, tak je to neskutečná výhoda,“ řekl Baker, který hospodaří nedaleko Winnipegu v Manitobě.

AF 11 nabídne řadu špičkových funkcí zaměřených na technologie, včetně řešení automatizace kombajnů od Case IH Harvest Command. Case IH nabízí sadu přesných technologií a produktů pro konektivitu, které nejen zjednodušují sklizňové operace, ale také řeší trvalé problémy, jako je práce méně zkušených pracovníků, a pomáhají v provozu zlepšit návratnost investic prostřednictvím sdílené analýzy a diagnostiky.

„AF 11 nabízí pěstitelům efektivitu řízenou technologií,“ dodává Bose. „Jde o zvýšení kontroly – i když farmář nesedí na sedadle řidiče. Poskytujeme technologii, která dokáže optimalizovat nastavení stroje v reálném čase, aby se mohl pohybovat i v těch nejnáročnějších podmínkách, které může sklizeň přinést.“

AF 11 bude k dispozici farmářům pouze v Severní Americe, další informace o specifikacích a cenách budou zveřejněny později.*

Letecký snímek sklízecí mlátičky case IH AF 11
AF 11 se může pochlubit 567 bušlovým zásobníkem zrna (20 m3) a rychlostí vyprazdňování 6 bušlů (211 l) za sekundu

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down