16.02.2024 | 06:02
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Kotte představil výkonný kotoučový aplikátor

Velký stánek s celou řadou novinek měla na mezinárodním veletrhu Agritechnica 2023 firma Kotte. Vystavovala přívozní i aplikační cisterny, aplikátory i moderní systémy z oblasti precizního zemědělství.

Vystavená aplikační cisterna Kotte Garant PE 17 300 byla agregována s aplikátorem kejdy řady Compact Profi. Tyto aplikátory vyrábí firma Kotte v pracovních záběrech od devíti do patnácti metrů. Aby přitom nedocházelo k opakované aplikaci, je ve všech pracovních záběrech možné vypínání aplikace v jednotlivých sekcích. Originálně vyřešený systém funguje výlučně hydraulicky a automaticky. Při najíždění do klínů polí tak je průtok kejdy v jednotlivých sekcích automaticky uzavírán. Doplňkově je dvanáct vnějších kotoučů automaticky zdviženo, aby byl porost ušetřen poškozování.

Různá provedení aplikátoru

U všech provedení aplikátorů Compact Profi jsou jejich kotouče instalovány v roztečích 18,75 cm. U velkých variant se záběry dvanácti a patnácti metrů jsou možné rozteče také 25 cm. Pro aplikaci kejdy na těžkých půdách se hodí dvoukotoučové aplikační botky, pro aplikaci na lehkých a vlhkých půdách pak jednokotoučové. Z cisterny je kejda vedena do rozdělovače DosiMat DMX firmy Vogelsang.

Všechna provedení aplikátorů mají celkem deset dílčích sekcí, u varianty se záběrem dvanácti metrů je možné také dvanáct dílčích sekcí.

Robustní rám

Od ostatních aplikátorů se Kotte Compact Profi odlišuje konstrukcí svého rámu. Při sklápění aplikátoru jsou jeho koncové díly zároveň zasouvány dovnitř. Tato nůžková konstrukce končí na koncích obou výložníků a vytváří silné trojúhelníky. Rám aplikátoru tak získává vysokou pevnost a výložníky se při jednostranném zatížení nesklápějí. Zároveň je možné udržet vlastní hmotnost aplikátoru na velice příznivé hodnotě. Aplikátory jsou standardně vybaveny systémem centrálního mazání.*

Více informací v Mechanizaci zemědělství.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down