27.02.2024 | 06:02
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Všestranný a efektivní robot

Zemědělství je bezpochyby jednou z nejtěžších prací na světě. Je nejen fyzicky náročné a pracné, ale vyžaduje také vysokou úroveň znalostí a odbornosti. Zemědělci musejí brát v úvahu různé typy půdy a nepředvídatelné povětrnostní podmínky, stejně jako odlišné požadavky plodin na živiny, ochranu proti škůdcům a sklizňovou techniku.

Spoustu času, námahy a peněz může uspořit plně autonomní slovinský robot Slopehelper od společnosti SYNPRO, s.r.o., z Velkých Bílovic, který pokrývá celý zemědělský cyklus od zpracování půdy po sklizeň.

Vyspělá telematika

Plně autonomní víceúčelový stroj Slopehelper využívá umělou inteligenci a inovativní radarovou technologii k úkolům v celém zemědělském cyklu. Je navržen pro práci ve vinicích, sadech a na všech plantážích s řádkovými plodinami. Slopehelper poháněný elektromotorem a bez řidiče či obsluhy lze používat k obdělávání půdy, hnojení, prořezávání, sečení, postřikování a sklizni. Jednou z nejzajímavějších vlastností robota Slopehelper je to, že může pracovat bez posádky v různých náročných podmínkách včetně blátivých polí a strmých svahů se sklonem až 42 stupňů, a zároveň přepravovat až dvě tuny nákladu do kopce, z kopce nebo po rovině. Systém se bezproblémově naviguje pomocí diferenciálního GNSS a v reálném čase se přizpůsobuje každé nové situaci pomocí senzorů, radaru a výkonného algoritmu založeného na umělé inteligenci.

Systém pro zemědělství 4.0

Další výhodou pokročilého systému TeroAir je to, že poskytuje silnou zpětnou vazbu z terénu. Během provozu shromažďuje data, která mohou zákazníci využít ke změnám, jež maximalizují efektivitu. Informace lze také sdílet se zemědělskými analytiky a poradci, kteří mohou provádět úpravy a zlepšení v průběhu celého zemědělského cyklu.

Systém Slopehelper se dodává s bohatou výbavou pro téměř všechny možné práce. Kromě těch obvyklých, které zajišťují postřikovače a sekačky, může být Slopehelper také výkonný odplevelovač, bubnový mulčovač, diskový pluh, čelní sekačka a další. Takto široká škála schopností uvolňuje zemědělcům ruce, aby se mohli věnovat jiným úkolům.

Více se dočtete v Zemědělci č. 9.*

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down