25.03.2024 | 07:03
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Shrnovač Claas Liner 1700 se stranovým ukládáním řádku

Firma Claas je výrobcem také rotorových shrnovačů píce. Kromě třech velkých čtyřrotorových modelů nabízí též dvourotorové shrnovače jak se stranovým, tak i se středovým ukládáním píce. Uprostřed modelové řady dvourotorových shrnovačů s bočním formováním řádku jsou typy Liner 1700 a Liner 1700 Twin.

Shrnovač Claas Liner 1700 Twin má možnost plynulého nastavování pracovního záběru v intervalu od 6,7 až do 7,85 m. Naproti tomu shrnovač Liner 1700 má pracovní záběr pevně daný na 6,6 m.

Unikátní rotory

Konstrukce rotorů se vyznačuje řadou unikátních prvků. Uzavřené vodicí dráhy mají trvalou mazací náplň a nevyžadují údržbu. Nosiče prstů mají patentované jištění s jemným drážkováním. Případná montáž a demontáž ramen prstů je pohodlnou záležitostí. Každý ze dvou rotorů je ke svému ramenu připojen pomocí kloubu. Možnost výkyvu ve třech rovinách poskytuje rotorům volnost při nezávislém kopírování terénu.

Šetrný vůči strništi i prstům

Aby bylo zaručeno co nejlepší vedení prstů, jsou kola podvozku posunuta co nejblíže k dráze prstů. Další originální řešení spočívá v tom, že při zvedání rotorů se zvedá vždy nejprve přední část rotoru a pak teprve zadní. Při spouštění rotorů klesá vždy nejprve zadní část rotoru a pak dosedá přední část. Výsledkem těchto řešení je sklizeň píce bez znečištění příměsemi a také snížení namáhání prstů a hrabic a jejich delší životnost.

Více informací v Mechanizaci zemědělství.*

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down