20.03.2024 | 12:03
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Lukrom otevřel dveře veřejnosti

Ten, kdo, ještě nenavštívil dny otevřených dveří jednoho ze středisek LUKROM v Kroměříži, může tak učinit ještě dnes nebo zítra od 9 do 16 hod. Včera odstartoval jubilejní 20. ročník výstavy zemědělských strojů. K vidění jsou přes tři desítky zemědělských značek, které společnost LUKROM prodává, a to JCB, HORSCH, ale také John Deere, Maschio, Krampe či Italmix.

Veřejnosti se otevřel také servis pro zemědělskou techniku, pneuservis, sklad náhradních dílů, zázemí divizí zemědělské techniky a mechanizace živočišné výroby. Návštěvníci mají kromě prohlídky strojů možnost odborných konzultací přímo na místě, k dispozici je i občerstvení a raut.

V Kroměříži se prezentovala anglická značka JCB s širokou nabídkou teleskopických manipulátorů a kloubových nakladačů, nechyběly ani traktory Fastrac. Petr Sedláček, šéf projektu JCB v LUKROMU prozradil, že se zemědělská veřejnost může brzy těšit na nový teleskopický manipulátor JCB 530-60 Agri Super, který vyplní mezeru mezi středními a malými manipulátory a rozšíří tak portfolio nabízených strojů. K vidění bylo hned několik modelů JCB AGROPlus, AGRIXTRA, 403 PLUS, TM 220, TM 420, 435 S Stage V.

Německou značku HORSCH představil vedoucí projektu HORSCH v LUKROMU Petr Kachník a seznámil zájemce s vystavenými stroji. Na dvoře střediska tak mohli návštěvníci porovnávat a obdivovat Focus 4 TD, velmi diskutovaný Avatar 4.16 SD, Joker 5 RT, Terrano 3 FX, Transformer 6VF, Finer 6 SL, secí stroj Pronto 6 DC, Joker RT, Maestro, Leeb 6LT a Leeb 5.300 VN, pod kterým byla pro lepší demonstraci světlé výšky postřikovače zaparkovaná Škoda Octavia.

Za dva roky bude v Holešově

Svoje místo na Dnu otevřených dveří skupiny LUKROM měla i divize Živočišné výroby, která nabízí komplexní dodávky staveb a technologií živočišné výroby známých značek Afimilk, Urban, Mueller a další. Do dvou let by se měla kovovýroba a divize Mechanizace živočišné výroby přestěhovat do nových prostor v Holešově, potvrdila to ředitelka divize Lucie Červenková. Rozšíří se tak prostory přilehlého pneuservisu v Kroměříži.

Více informací naleznete brzy v týdeníku Zemědělec.*

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down