30.03.2024 | 07:03
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Tři modely ve dvou řadách

Sklízecí mlátičky Axial-Flow řady 150 a 250 od značky Case IH se mohou pochlubit svou léty prověřenou jednorotorovou technologií separace zrna. Především díky ní si udržují své hlavní výhody, jako je šetrnost k zrnům a jednoduchost s nízkými náklady na provoz. Neznamená to, ovšem, že by nebyly vybaveny nejmodernějšími technologiemi.

Příkladem je systém AFS Harvest Command pro automatické nastavení, který zvyšuje efektivitu práce a je vítaný pomocník především dnes, kdy najít kvalifikovanou a zkušenou pracovní sílu bývá tvrdým oříškem. Také stroje menší řady 150 jsou nyní dostupné s prvky automatizace nastavení, jako je například automatická regulace proudu vzduchu v sítové skříni. Co se týká slámy, modely obou řad jsou schopné uspokojit i ty nejnáročnější majitele, ať už si přejí slámu rozdrtit, anebo nechat na řádcích.

Axial - Flow řady 150 a 250

Kombajny Axial-Flow řady 150 jsou skvělou volbou pro malé i střední zemědělské podniky a stále oblíbenější jsou i na soukromých farmách, kde oceňují rychlou přípravu stroje a vysoký výkon i s malým záběrem sklízecího adaptéru. Axial-Flow řady 150 je nabízen ve třech modelech: 5150, 6150 a 7150.

Sklízecí mlátičky Axial-Flow řady 250 jsou ideální volbou pro velké i střední zemědělské podniky a stávají se stále populárnějšími i u podniků provozující služby díky své univerzálnosti a jednoduchému ovládání. Řada Axial-Flow 250 je dostupná ve třech modelech: 7250, 8250 a 9250.

Modely Axial-Flow v číslech

Sklízecí mlátičky řady Axial-Flow 150 jsou osazeny motory FPT s výkonem od 312 až 419 koní, mají hydrostatický pojezd a maximální pojezdovou rychlost 30 km/h. Jejich výhodou je univerzálnost a s tou se pojí i široká nabídka adaptéru, se kterými umí modely pracovat. Jejich pracovní záběr je od 5,5 m až po 9,1 m se kterým si rozumí největší modely Axial-Flow 7150.

Všechny modely mají celkovou separační plochu 2,78 m2 a profukovanou plochu čištění 5,52 m2. Objem zásobníku na zrno činí u nejmenšího stroje 8800 l a u dvou dalších modelů pojme 10570 l.

Také u větší řady Axial-Flow 250 najdeme pod zakrytováním motor FPT, který sklízecím mlátičkám dodává výkon od 498 do 634 koní a jejich maximální pojezdová rychlost je 40 km/h. K dispozici jsou adaptéry v záběrech od 8,5 m až po 12,5m. Ideálně si rozumí s žacími lištami MacDon, které nabízí velmi dobré kopírování terénu.

Všechny modely mají celkovou separační plochu 2,98 m2 a profukovanou plochu čištění 6,5 m2. Objem zásobníku pojme 14400 l a rychlost vysýpání může být až 159 litrů za sekundu.

Víte že mají pod čepicí?

O tom, že systémy precizního zemědělství zajišťují vysokou produktivitu práce, není dnes už pochyb a řada sklízecích strojů Case IH  Axial-Flow 250 se může pochlubit koncernovým řešením Case IH AFS. Alfou a omegou je systém Harvest Command™, což je proaktivní automatický systém, který neustále vyhledává a upravuje optimální nastavení mlátičky. Automaticky a kontinuálně optimalizuje mlácení, separaci a proces čištění tak, aby maximalizoval výkonnost sklízecí mlátičky.

K dispozici má systém řadu senzorů, kterými kontinuálně monitoruje pojezdovou rychlost stroje, otáčky a ztráty rotoru, tlak vzduchu a ztráty na sítech, množství nedomlatků i kvalitu a poškození sklizeného zrna. Získaná data průběžně analyzuje, monitoruje a porovnává je se zvolenou strategií obsluhy a požadovanými parametry. Následně pak automaticky určuje nastavení stroje k dosažení nejvyššího výkonu s ohledem na požadavky obsluhy.

Sklízecí mlátičky Axial-Flow mají rovněž integrovaný naváděcí systém, který přináší přesnost mezi přejezdy a spolehlivost bez ohledu na podmínkách, redukuje překryvy a vynechávky.  To zvyšuje zejména efektivitu využití záběru a zároveň je zárukou rovnoměrného rozhození sklizňových zbytků.

Automatické řízení snižuje únavu obsluhy, zvyšuje produktivitu a umožňuje vám využít naplno všechny možnosti kombajnu.

Samozřejmostí je pak telematický systém. Každý nový Case IH  Axial-Flow 250 je vybavený PCM modulem a tovární telematikou Case IH, a pokud si zákazník aktivuje službu AccuSync, lze dokonce mezi kombajny či jinými stroji sdílet důležitá data, jako například naváděcí linie, a to i přes rozdílné záběry adaptéru.

Sklízecí mlátičky Case IH Axial-Flow jsou zkrátka šetrné nejen ke sklízenému materiálu, ale i ke své obsluze a jejímu času.*

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down