28.03.2024 | 07:03
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Je zkrátka šetrný

Když se o někom řekne, že je šetrný, může to znamenat všelicos. Dotyčný může být například šetrný v zacházení s něčím, může být šetrný k přírodě nebo může být šetrný k penězům. Sklízecí mlátičky Axial-Flow jsou šetrné po všech směrech. Jsou šetrné při mlácení, takže zrno dosahuje nízkého poškození.

Umí být šetrné k provozním nákladům a tím i peněženkám svých majitelů a v neposlední řadě jsou šetrné i ke své obsluze, protože nabízí komfortní ovládání a precizní práci díky automatizačnímu systému.

Jednorotorová technologie

Meritem sklízecích mlátiček Case IH Axial-Flow je jednorotorová technologie oddělení zrna od plev. Systém, který je na světě již 40 let a stále si drží mnoho patentů, zajišťuje šetrné vytírání zrna z klasů, což znamená velmi nízké procento polámaných zrn a kvalitní sklizeň. Může za to mimo jiné odmítací buben, který materiál sklizený materiál urychlí na ideální rychlost pro výmlat. Dalším důvodem minimálně poškozených zrn je koncepce rotoru s mlatkami uspořádanými po obvodu rotoru, čímž zajišťuje vytírání zrna způsobem zrno o zrno. Nízké ztráty potvrzují i majitelé a provozovatelé v praxi „Když ten kombajn dobře seřídíte a vyhovíte mu, máte opravdu problém, abyste za ním našli nějaké ztráty.“ Říká například Václav Vílímovský majitel podniku Farma Vilímovský a sklízecí mlátičky Case IH Axial-Flow 6150.

Výhodou je také univerzálnost sklízecí mlátičky Case IH Axial-Flow. Zásluhou široké škály výměnných mláticích a separačních košů se kombajn dokáže velmi rychle přizpůsobit každé plodině. Všechna další nastavení provádí obsluha přímo z pohodlné kabiny. Pohon rotoru je kompaktní bezřemenový s třírychlostní převodovkou pro nízké otáčky v choulostivých plodinách.

Systém čištění

Kombajny Case IH Axial-Flow se vyznačují velkou plochou pro efektivní čištění zrna. Nepřetržitý přísun hmoty k jejímu vyčištění zajišťuje pět šnekových dopravníků, a to i při práci sklízecí mlátičky v kopcovitém terénu. Obrovská plocha pro efektivní čištění zrna má za následek čisté a nepoškozené zrno, minimální ztráty, a to vše při velkých výnosech nebo i v náročných podmínkách sklizně. Díky novému systému Cross Flow je výsledek zajištěn i ve svažitých podmínkách. Patentovaný ventilátor Cross­‑Flow s průměrem 680 mm a uspořádáním lopatek ve tvaru V vytváří rovnoměrný proud a má vysoký průtok vzduchu. Speciálně navržené uspořádání lopatek směruje vytvořený proud vzduchu k před-sítu, hornímu sítu a spodnímu sítu.

Mangement posklizňových zbytků

Sklízecí mlátičky Case IH  Axial-Flow jsou častou volbou v podnicích, které využívají slámu jako podestýlku. Tak například na rodinné farmě bratří Nedvědů chovají masný skot vypozorovali, že díky podélnému narušení slámy se do jednoho balíku vejde víc hmoty, balík má vyšší hustotu a díky tomu se snižují náklady na lisování i dopravu.

Pokud se v podniku rozhodnou slámu využít jako organické hnojivo, pak je nadrcena až 120 noži a pomocí kotoučům metače je rovnoměrně rozhozena v celém záběru sklízecí mlátičky.* 

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down