03.04.2024 | 07:04
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Nová žací kombinace SIP Disc HD 1000 na Agritechnice

Pod názvem SIP se skrývá slovinský výrobce zemědělské techniky pro sklizeň pícnin. SIP je ve Slovinsku největším národním výrobcem zemědělských strojů. Zároveň se pyšní již sedmdesátiletou historií. Stroje SIP pomáhají zemědělcům v hospodaření již od roku 1954. SIP dodá zákazníkům každoročně více než 5100 strojů.

Jedná se o žací stroje, obraceče a shrnovače píce nejen pro úrodné nížiny, ale i pro podhorské oblasti. Shrnovače píce vyrábí SIP jak s rotory, tak i v podobě pásové. Pásové shrnovače SIP Air existují i v provedení pro přední tříbodový závěs, kdy se zabraňuje přejíždění píce koly traktoru.

Nová žací kombinace Disc HD 1000

Slovinský výrobce měl velkou expozici na mezinárodním veletrhu Agritechnica 2023. Velký prostor na stánku zaujímala žací kombinace SIP Disc HD 1000. Shodně, jako i další žací stroje z produkce firmy SIP, se i žací kombinace Disc HD 1000 vyznačuje stabilitou, jednoduchou údržbou a jednoduchostí. S pracovním záběrem až deseti metrů nabízí plošnou výkonnost až 15,0 hektarů posečeného porostu za hodinu.

Činnost kontrolují senzory

K připojení žací kombinace k tříbodovému závěsu traktoru slouží robustní závěs. V pohonném systému nechybí integrované třecí spojky, umožňující měkký rozběh po zapnutí zadního vývodového hřídele. Systém OMS a jeho senzory zajišťují neustálou kontrolu chodu žací kombinace SIP a zabraňují tak poškození žací lišty při kontaktu s cizím předmětem.

Žací jednotky jsou uchyceny prostřednictvím ramen s teleskopickým výsuvem. Díky tomu může řidič traktoru podle potřeby plynule měnit pracovní záběr kombinace. V případě nárazu do velké překážky se žací stroj umí vychýlit dozadu a současně nahoru. Zároveň mohou obě jednotky samostatně kopírovat terén, díky systému hydropneumatického odlehčení.

Více informací v Mechanizaci zemědělství.*

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down