17.04.2024 | 07:04
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Aktualizovaná secí kombinace Horsch Versa 3 KR

Firma Horsch pokračuje v dalším vývoji své techniky. Pro letošní rok mimo jiné přichází i s inovacemi u svých nesených mechanických secích kombinací Versa 3 KR.

Inovativní je zejména dávkovací systém. Hlavním rysem mechanického secího stroje je elektricky poháněný dávkovací systém pomocí centrální hřídele. Dávkovací systém Horsch SmartClip je oblíbený zejména u strojů, které jsou sdíleny mezi několika farmáři a u poskytovatelů služeb, protože nabízí maximální flexibilitu z hlediska kolejových řádků. Ty lze snadno změnit, a to bez použití nářadí, jednoduše přizpůsobíte jednotlivé dávkovací jednotky.

Zjednodušení nastavení

Nastavení pro různé plodiny již není nutné studovat z návodu k obsluze, ale lze je zcela jednoduše a spolehlivě získat online prostřednictvím digitální pomůcky SmartClip. Různé rozteče řádků lze nastavit na základě roztečí 12,5 a 15 cm. Zásobník na osivo má v základním provedení objem 900 litrů a lze jej rozšířit ve dvou variantách na celkový objem 1500 litrů.

Aktualizace modelu nesené secí kombinace Versa 3 KR přináší několik nových funkcí. Hydraulika v horním uchycení umožňuje posun těžiště stroje při přepravě po silnici, stejně jako přizvednuté botky při přípravě půdy rotačními branami. Díky hydraulickému nastavení přítlaku výsevních botek je možné z kabiny traktoru přizpůsobit přítlak panujícím podmínkám a buď jej zvýšit, nebo snížit. Kromě toho je nyní k dispozici sada pro optimální výsev travního osiva.

Rozšíření sortimentu secích botek

Od jara 2024 bude jako volitelná výbava k dispozici také známá botka TurboDisc. Od začátku roku 2025 bude k dispozici nová generace rotačních bran Kredo 3 HD. Ta je navržena pro maximální stabilitu v těch nejtěžších podmínkách.

Více informací v Mechanizaci zemědělství.*

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down