29.04.2024 | 07:04
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Kompaktní, výkonná a současně flexibilní řezačka Krone

V průběhu mezinárodního veletrhu Techagro v Brně vystavovala společnost FOR PLANTS na volné ploše brněnského výstaviště samojízdnou sklízecí řezačku Krone BiG X 630. Jedná se o nejvýkonnější model z řady kompaktních sklízecích řezaček firmy Krone, která zahrnuje čtyři typy s výkonem motoru od 490 do 626 k.

Pro středně velký zemědělský podnik se smíšeným zaměřením je kompaktní sklízecí řezačka Krone BiG X ideálním řešením pro zajištění samostatnosti ve sklizni pícnin. Všechny čtyři modely kompaktní řady splňují vysoké požadavky na kvalitu řezanky, výkonnost, snadnou manipulaci a komfort, jako modely velké.

Efektivní za všech situací

Řezačka Krone BiG X 630 je poháněna řadovým šestiválcovým motorem MTU s maximálním dlouhodobým výkonem 480 kW, tj. 653 k. Díky funkci PowerSplit je možné přizpůsobovat výkon motoru podmínkám nasazení. Není-li zapotřebí plný výkon motoru, například při sklizni senáží, pak lze aktivovat režim Eco a šetřit palivo. Při energeticky náročné činnosti, jako je sklizeň silážní kukuřice, systém dokáže přidat dávku paliva a zvýšit tak točivý moment poté, co se aktivuje režim X-Power.

Kvalitní řezanka začíná již u vkládacího ústrojí. Krone BiG X 630šest vkládacích válců, které zajišťují optimální předběžné stlačení píce. Srdce stroje – řezací buben – je upravené, a se šířkou 630 mm dosahuje shodné kvality řezanky, jako bubny se šířkou 800 mm u velkých řezaček Krone. Kromě univerzálního bubnu MaxFlow s 20, 28 nebo 36 noži může být řezačka osazena též bubnem se 40 noži, který umí kukuřici řezat na délku řezanky od 2,5 do 15 mm, vhodnou pro produkci bioplynu.

Co přináší OptiMaize

Možnosti řezacích bubnů jsou základem koncepce OptiMaize, vyvinuté firmou Krone. Firma Krone v rámci svého konceptu OptiMaize nabízí široké rozpětí možných délek řezanky. Kromě volby správného času pro sklizeň kukuřice má svůj význam rovněž i správná volba délky řezanky.

Více informací v časopise Farmář 5/2026.*

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down