05.04.2024 | 10:04
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Nesený třináctimetrový obraceč

Nový nesený obraceč GF 13003 od společnosti Kuhn přináší do segmentu obracečů revoluční inovace. S pracovním záběrem 13 metrů a vybavením 12 rotory je tento stroj opravdovým unikátem, který snadno splní požadavky i náročných uživatelů.

GF 13003 má k dispozici nové rotory Optitedd. Prsty a ramena jsou konstruovány tak, aby stroj dokázal pracovat i v těch nejextrémnějších podmínkách jako jsou pozemky s kamenitou půdou nebo s těžkou pící. Delší životnost, vyšší spolehlivost snižují prostoje a zvyšují pracovní výkonnost stroje a podle společnosti Kuhn je životnost nových prstů Heavy-Duty dokonce dvakrát delší než u předchozích modelů. Výhodou nové konstrukce je i snížení vibrací díky tužšímu podvozku.

I přesto kompaktní

Tak jak to známe i z dalších obracečů Kuhn i nový GF 13003 má na opěrných kolech standardně namontovány deflektory, které omezují namotávání stébel na kola.

GF 13003 se snadno ovládá. Má jen jednu převodovku a není náročný na hydrauliku. Pro své různé funkce jako je sklápění a rozkládání, nastavení šikmého sklonu a poloha otáčení na souvrati potřebuje jen dva hydraulické ventily.

Díky důmyslné konstrukci je tento stroj kompaktní a umožňuje bezpečnou jízdu po silnici. Díky tomu, že se jeho těžiště nalézá blízko traktoru, zvládá ho tažný prostředek se středním výkonem.

Patentovaný provzdušňovač

V segmentu shrnování byl velmi zajímavý dvourotorový shrnovač GA 8131 CL s patentovaným provzdušňovačem řádku. Jde v podstatě o sběrač umístění centrálně, který má za úkol zvednout neshrabanou píci a umístit ji na řádek. Shrnovač má pracovní záběr 8 m a je tak vhodný pro střední i větší farmy.

Dalo by se říci, že GA 8131 CL je klasickým modelem řady shrnovačů se shrnováním na centrální řádek. Ale není. Kromě toho, že nabízí všechny přednosti řady GA 1031 přidává jednu exkluzivitu, která může zvýšit kvalitu sklizně. Tím je zařízení provzdušňovače. Ústrojí vypadá podobně jako sběrač u svinovacích lisů, tedy příčně uložený sběrač o šířce 1,8 m osazený několika řadami prstů. Sběrač zvedá a provzdušňuje píci přítomnou v centrální oblasti, která není shrabána "běžnými" prsty, optimalizuje sušení a zvyšuje kvalitu píce. Provzdušňovací zařízení se při manévrech na souvrati automaticky zvedne, což přisívá k snadnému ovládání celého shrnovače.

Model GA 8131 CL je určený pro nejnáročnější zákazníky zaměřené na kvalitu píce. Je určen jak pro shrnování zelené píce určené k silážování, tak pro suché produkty jako je seno. Nastavení, jako je rychlost otáčení sběrače nebo poloha deflektoru, umožňuje přizpůsobit sběrač typu plodiny. Stroj je tak vhodný k shrnování různých plodin včetně vojtěšky, protože riziko ztráty listů může být eliminováno a pracovní rychlost zůstává konstantní.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down