No ACF gallery field data found
07.04.2024 | 10:04
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Nové shrnovače Kuhn

Společnost Kuhn nabízí ucelenou řadu tažených shrnovačů se stranovým ukládáním řádku. Řada zahrnuje tři modely a určena je pro menší a střední zemědělské podniky, které  hledají výkonné nářadí se snadnou manipulací. Inovována byla též řada čtyř rotorových shrnovačů, která nese nově označení GA 10231 a nabízí modely s pracovním záběrem od 8,40 m do 14,70 m. Dva nové modely GA 13231 a GA 15231  navazují na řadu GA 10131 a liší se některými novými prvky, které ovlivňují nejen kvalitu práce a komfort obsluhy při používání, ale také životnost stroje.

Nejmenší model shrnovač GA 6632+ má variabilní pracovní záběr v režimu jeden řádek od 3,55 m do 6,45 m. Nahrabuje-li na dva řádky pak je pracovní záběr 6,5 m.  Model GA 7932+ má pracovní záběr od 4,65 m do 8,60 m v režimu shrnování na jeden řádek a 7,65 v režimu dvouřádkového shrnování a konečně největší model GA 9032+ má pracovní záběr od 4,65 do 8,6 m v režimu jeden řádek a 8,8 m v režimu shrnování na dva řádky.

Bohatá výbava už ve standardu

Všechny tři stroje jsou standardně vybaveny sekvenčním zvedáním předního a zadního rotoru hydropneumatický akumulátor optimalizuje sekvenci tak aby se zadní rotor zvedl ve správný okamžik. Omezovač zase reguluje průtok do předního rotoru, tak aby byla sekvence spouštění plynulá.

Všechny shrnovače se snadno ovládají a rotory modelů GA 6632 a GA 7932 se zvedají do výšky 50 cm, u modelu GA 9032 až do výšky 60 cm. Pod shrnovacími prsty tak zůstává dost prostoru i při přejíždění přes již shrnuté řádky, které tak zůstávají neponičené.

Standardní výbavou je boční clona, která se skládá automaticky s přestavováním shrnovače do transportní polohy. Úhel sklopení má 100°, což znamená že těžiště se přesouvá blíže ke středu stroje.

Nová řada zahrnuje i spoustu inovací, které zvyšují spolehlivost a životnost. Jsou to například přepracované držáky kabelů, jiná konstrukce spojení zadního rotoru nebo systém zamykání závěsu. 

Díky systému tažené oje se s novými shrnovači snadno manipuluje a jsou vhodné pro traktory s nižším výkonem. Modely GA 6632+ a 7932+ se skládají na šířku 3, resp. 3,5 metru, což umožňuje bezpečnou jízdu po silnici bez nutnosti demontáže ramen. Model GA 6632+ lze vybavit volitelnými pohyblivými zadními signalizačními panely, aby vyhovoval dopravním předpisům a demontáž ramen není potřeba.

Nové ovládací terminály

Shrnovače GA 13131 a GA 15231 jsou vybaveny novými ISO terminály CCI 800 a CCI 1200. Jsou přívětivější  pro obsluhu  a mají rozšířenou  větší kapacitu a nabízí více možností než předchozí model. Novinkou je i rozšířené terminálové rozhraní ISOBUS pro ovládání stroje, které bylo přepracováno a je uživatelsky přívětivější. Dokáže generovat grafické ikony související s různými funkcemi pro použití s joystickem ISOBUS CCI A3. Standardně je k dispozici individuální nastavení pracovní šířky a také odpružení předních rotorů, které se nově provádí prostřednictvím hydraulických válců umožňujících přesnější nastavení. Kromě toho je možné automatické nastavení tlaku na půdu v závislosti na pracovní šířce. Uživatel může stroj snadno přizpůsobit pracovním podmínkám.

Další vylepšení, jako je nové nastavení pracovní výšky, nový hydraulický blok s novým elektronickým řízením, nové senzory zlepšující přesnost a diagnostiku atd.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down