02.05.2024 | 07:05
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Kompaktní probírkový harvestor Konrad s nízkými provozními náklady

V Rakousku má své sídlo firma Konrad Forsttechnik GmbH. Jedná se o rodinnou společnost, zaměřenou na vývoj a výrobu lesní techniky se zaměřením na potřeby praxe. Inovativní výrobce přišel již s celou řadou specifických řešení, které dovolují těžbu dřeva i ve velmi náročných podmínkách.

Globálně fungující síť distributorů má své zásluhy na tom, že stroje společnosti Konrad Forsttechnik GmbH jsou nabízeny na trzích již více než třiceti zemí světa.

Malý harvestor s dlouhým dosahem

Na stánku společnosti Lesostavby Frýdek-Místek a.s. na veletrhu Silva Regina 2024 mohli návštěvníci vidět probírkový harvestor Konrad KDH. Se svým pásovým podvozkem a kompaktními rozměry představuje tento stroj hospodárné řešení k provádění probírek. K dalším výhodám patří nízké pořizovací a provozní náklady,  teleskopické rameno s uvnitř uloženými hydraulickými hadicemi či nakláněcí zařízení nástavby. Stroj nepřipomíná minirypadlo náhodou – jeho základem je minirypadlo Wacker Neuson ET90. K pohonu slouží motor Perkins o výkonu 55,4 kW, tj. 75 k. Dlouhý výložník má nejvyšší dosah 9,3 m s teleskopickým vysunutím. Hmotnost harvestoru Konrad KDH činí 11 500 kg.

Silná a inteligentní kácecí hlavice

Výložník byl osazen kácecí hlavicí Woody 40 s funkcí drapáku a nekonečným rotátorem. Díky odklopné posuvné jednotce je možné uchopit a zpracovat i více kmenů, ležících vedle sebe. Velkou výhodou při manipulaci s kulatinou je plnohodnotný nakládací drapák s velkým úhlem otevření. Hlavice dokáže zpracovat i kmeny listnatých stromů, což jí dovoluje speciální uspořádání odvětvovacích nožů. Získaná data při práci s hlavicí Woody zpracovává firemní software a odesílá na Konrad cloud, takže všechna důležitá data má uživatel dostupná na tabletu, počítači anebo na inteligentním mobilním telefonu.*

Více informací v Mechanizaci zemědělství.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down