22.05.2024 | 06:05
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Nový model harvestoru John Deere 1070G

Na stánku společnosti Merimex na veletrhu Silva Regina byla k vidění také lesní technika John Deere. A to konkrétně nový model harvestoru John Deere 1070G v šestikolovém provedení. Harvestor je obzvláště vhodný k probírkám a vyrábí se i v provedení se čtyřmi koly.

John Deere 1070G je nový nejmenší model harvestorů řady G společnosti John Deere. Harvestor na stánku byl vybaven otáčivou kabinou s automatickým vyrovnáváním náklonu stroje. V přední části má kabina více prostoru pro nohy obsluhy. Kabina poskytuje operátorovi velmi dobrý výhled do pracovního prostoru, ale i dozadu díky přepracovanému zadnímu rámu harvestoru.

Osvědčený pohon

K pohonu harvestoru slouží osvědčený šestiválcový motor John Deere 6068 se zdvihovým objemem 6,8 l, který se využívá i například traktorech řady 6R a 7R. U harvestoru je naladěn na maximální výkon 135,5 kW, tj. 184 k a točivý moment 850 Nm. Výkonný hydraulický systém poskytuje ramenu John Deere 180S zvedací moment 143 kNm. V závislosti na zatížení jsou v průběhu práce speciálním softwarem automaticky nastavovány otáčky motoru. Minimální a maximální otáčky si obsluha nastavuje v počítači TimberMatic. Řídicí systém Timbermatic je konfigurovatelný a zodpovědný za kontrolu celého stroje.

Harvestorová hlavice pro probírky

Hmotnost harvestoru John Deere 1070G v šestikolovém provedení je minimálně 16 000 kg a je vhodně rozložena na celý podvozek. Stroj může být na přání vybaven systémem Intelligent Boom Control. Harvestor může pracovat s jednou ze třech typů kácecích hlavic H423, H424 nebo H212. Hlavice H212 je určená pro probírku. Vyniká mimo jiné snadnou obsluhou a díky své malé šířce, i když je úplně rozevřená, je dobře využitelná v hustém lesním porostu, pokud se v něm provádí probírka.

Více informací v Mechanizaci zemědělství.*

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down