06.05.2024 | 06:05
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Galský kohout hlasitě kokrhá

Stále častěji jsou na českém venkově vidět francouzské traktory Massey Ferguson. Lví podíl má na tom trojice společností PERAGRO Trading s.r.o., GORDEX spol. s r.o. a CSK AGRO s.r.o, které mají společného majitele a ve svém portfoliu techniku ze země galského kohouta. Důležitou roli hraje i široká nabídka modelů s odlišným výkonem, různými převodovkami na přání a další širokou výbavou podle provozních podmínek uživatele.

Průřez technikou Massey Ferguson představila společnost PERAGRO Trading během dnů otevřených dveří v Přísečné nedaleko Českého Krumlova.

Vlajková loď se specifickou kabinou

Nejsilnějším traktorem v Přísečné byl Massey Ferguson 8S.225, šestiválcová vlajková loď s dlouhým rozvorem o výkonu 225 koní. Podle vedoucího prodeje tamní společnosti Ing. Jana Šebelky jde o velmi pěkný a pohodlný traktor se specifickou odpruženou kabinou, jejíž koncepce se běžně používá u samojízdných sklízecích strojů. Je nejen velmi prostorná, ale vpředu lehce skosená, takže se na čelním sklu nedrží prach. Na první pohled je vidět větší mezera mezi kabinou a kapotou (přibližně 24 cm), díky tomu je traktor lépe odhlučněný a do kabiny se nepřenášejí vibrace, navíc je i tepelně izolovaná. Což ocení obsluha zejména v létě, kdy je venku hic a motor sálá teplo. A ještě jedna technická neobvyklost, sání do motoru je vyvedeno zezadu, takže nenasává prach. Tuto kabinu má i nový model MF 9S.

Oblíbený a spolehlivý

S balicí kombinací Massey Ferguson 4160V Protec byl agregován šestiválcový traktor 7S.210 DVT Exclusive o výkonu 210 k, největší model řady 7S.Tato řada začíná na 155 koních a končí na 210 koních. Modely 7S.190 a 7S.210 mají pouze plynulé převodovky Dyna VT, menší typy s výkonem od 155 do 185 k mohou mít převodovku Dyna VT nebo Dyna 6 se šesti násobiči.

„Tento šestiválec s velmi dlouhým rozvorem a všemi elektricky ovládanými hydraulickými okruhy je nejen maximálně komfortní, ale také spolehlivý a mezi zemědělci velice oblíbený. Patří k nejprodávanějším traktorům Massey Ferguson,“ zdůrazňuje Jan Šebelka. „Hodí se jak na lehké polní práce, tak k dopravě po pozemních komunikacích, lze ho osadit i čelním závěsem a předním vývodovým hřídelem. Je ideální do kombinace s čelním a zadním žacím strojem, ke svozu balíků, pro práce s rozmetadlem či postřikovačem a podobně.“*

Více se o traktorech Massey Ferguson dočtete v Zemědělci č. 19.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down