22.05.2024 | 01:05
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Mulčovače z Itálie

O společnosti AGRO-WIP s.r.o.  jsme již psali, a to v souvislosti se zajímavou rotační plečkou Demus. Sortiment prodejce je však bohatší a ve svém portfoliu má i další skvosty. V tomto článku se zaměříme na mulčovače italského výrobce Omarv. V nabídce jsou jak plošné, tak kladívkové mulčovače a dokonce i mulčovací ramena.

Mulčovače jsou sice relativně jednoduchými stroji, ale v zemědělství a mnoha dalších odvětví jsou nenahraditelné. Mulčovače Omavr, které AGRO-WIP s.r.o. zastupuje jak v České republice, tak na Slovensku se těší u zákazníků oblibě a svým majitelům dělá radost již přes sto padesát strojů.

Mulčovače  Omarv

Mulčovače Omarv pocházejí z Itálie a díky pestré paletě modelů zvládnou všechny úkoly. Společnost Omarv byla založena v roce 1963 v italské provincii Cuneo a původně začínala jako malá rodinná dílna. Postupem času se společnost rozrostla a vybudovala značku, která je dnes známá po celé Itálii i v zahraničí. V roce 2015 převzala značku Omarv skupina GEO ITALY GROUP a výrobní činnost se přesunula do Castagnole delle Lanze, kde byl v roce 2016 postaven nový výrobní závod. Celková zastřešená plocha areálu je 16000 m2. Na mezinárodním trhu působí firma Omarv již více než 50 let a v průběhu těchto let se dokázala přizpůsobit různým požadavkům trhu od řezaček, sklopných mulčovačů až po mulčovače pro velké plochy s pracovním záběrem až 9,2 m a mulčovače pro letištní použití. Hlavními exportními trhy jsou Španělsko, Česká a Slovenská republika, Německo, Francie, Kanada, Polsko, ale i Austrálie a mnoho dalších.

Široký sortiment

Pod značkou Omarv se vyrábí široký sortiment mulčovačů. V zemědělství jde nejčastěji o mulčovače cepové, které v zemědělských podnicích mají na starosti zpracování posklizňových zbytků a zvládnout kvalitně zmulčovat třeba i strniště po kukuřici. Rozbijí totiž stonek až ke kořenům a pomáhají tak v boji se škůdcem zavíječem. Rozděleny jsou do dvou kategorií: na lehké a těžké. Většina je vybavena převodovkou s volnoběžkou a automatickým napínáním hnacího řemene. Lehké mulčovače mají pracovní záběr od 120 do 300 cm a  vyžadují výkon traktoru od 30 do 130 koní . V nabídce je například řada lehkých mulčovačů Roero s pracovním záběrem od 120 do 200 cm a rovněž Roero Hydro s hydropohonem. Další řada univerzálních mulčovačů se jmenuje Barolo a zahrnuje modely s pracovním záběrem od 160 do 300 cm. Mezi lehké mulčovače lze počítat i mulčovače do sadu řady Bari s pracovním záběrem 120 až 240 cm a požadovaným výkonem tahače 35 až 85 koní.

Mulčovače z těžké kategorie jsou určeny jak pro zemědělství, tak i pro komunální sektor. Úspěšné jsou například stroje řady Cuneo P, které se vyrábějí se záběrem 360 až 640 cm a jsou hydraulicky sklopné do transportní polohy. Řada mulčovačů Como zase nabízí stroje s výškově stavitelnými plazy a otevíratelným zadním krytem. Rozšířená je i řada Milano, která zahrnuje celou řadu modelů s pracovním záběrem 160 až 320 cm. Řada Milano C se vyznačuje řetězovým převodem a nabízí tři modely s pracovním záběrem 280 až 320 cm. Největší modely Milano 600 P a 640 P  a zesílené modely Milano 600 CP a 640 CP  jsou určeny k agregaci s traktory o výkonu 150 až 250 koní a všechny jsou sklopné do transportní polohy s přepravní šíří 2,5m. K dispozici jsou i tažené modely řady Milano Mega které nabízí pracovní záběr od 320 do 640 cm. Velmi dobře prodávanou řadou jsou modely stranových mulčovačů Torino a Torino E. Všechny jsou vybaveny hydropneumatickým tlumičem nárazu s akumulátorem, hydraulickým posunem s mechanickým zajištěním a pracovním záběrem od 160 do 220koní.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down