02.06.2024 | 09:06
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Na tvrdou práci po dlouhý čas

Polonesené mulčovače Bednar Mulcher jsou oblíbené pro kombinaci vysoké plošné výkonnosti a nízký požadavek na tahový výkon traktoru. Jejich robustní konstrukce s žárově zinkovaným povrchem předurčuje tyto stroje k maximálnímu nasazení i v těch nejtvrdších podmínkách zemědělského provozu.

Mulčovače Bednar jsou vysoce odolné proti agresivním rostlinným šťávám i povětrnostním vlivům. Ke snadné údržbě přispívá přímé mazání všech kardanových hřídelí. Ochrana převodových skříní je řešena pomocí třecí spojky, spodní pancéřová část pak zvyšuje odolnost proti průrazu.

I na nerovných pozemcích

Robustní mulčovače Bednar Mulcher jsou vyvinuty pro ty nejnáročnější podmínky mulčování, přitom dosáhly maximální kvality nadrcení trav, rostlinných zbytků, popř. keřů a mladých dřevin. Středová kroková náprava pomáhá k překonávání terénních nerovností a udržování pracovní výšky. Stroj pracuje díky nápravě plynule i na velmi nerovných pozemcích. Křídla mulčovače na kyvném ramenu dokonale kopírují nerovnosti mulčovaných pozemků od −15° do +45°. Boční křídlo v poloze +45° lze využít k čištění cest a krajů pastvin nebo polí.

Tři nebo pět rotorů

Mulčovače Bednar se vyrábějí jako třírotorové (model MZ) nebo pětirotorové (model MM). Třírotorové typy Mulcher MZ 4500 a 6000 v pracovní záběru 4,5 a 5,8 m patří mezi nejpopulárnější. Všechny typy jsou osazeny čtyřmi noži na rotoru a vybaveny velkým množstvím ochranných a bezpečnostních prvků (žárové zinkování, pancéřování, zesílení nadrotorové části, kryty rotorů, volnoběžná spojka nebo třecí spojka). To zaručuje spolehlivou a kvalitní práci i v nejnáročnějších podmínkách. Uvedené ochranné prvky vycházejí z dlouholetých zkušeností a testování. Při 1000 otáčkách za minutu pracují nože rychlostí 312 km/h a pokud je spodní část stroje dlouhodobě vystavena rázům kamenů, může dojít k jejímu poškození. Právě proto je tato část vybavena výměnnými pancéřovými plechy, které umožní pracovat se strojem bezpečně i v nejtěžších podmínkách po dlouhou dobu.

Více se o mulčovacích Bednar dočtete v Zemědělci č. 23.*

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down