No ACF gallery field data found
20.06.2024 | 09:06
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Deset předváděcích dnů v Dobříši

Více než 700 zákazníků, prodejců, dodavatelů a novinářů z celé Evropy, Blízkého východu a Afriky zavítalo od 21. května do 5. června do areálu společnosti Doosan Bobcat EMEA v Dobříši. Během deseti předváděcích dnů Bobcat Demo Days 2024 měli jedinečnou možnost seznámit se s rozsáhlou nabídkou techniky Bobcat. Mezi devadesátkou strojů nechyběla ani řada inovací, třeba koncepty elektrického teleskopického manipulátoru TL25.60e či nakladače RogueX2.

Na jednom místě byl představen kompletní sortiment techniky Bobcat včetně zcela nové řady strojů pro manipulaci s materiálem, smykem řízených nakladačů, kompaktních pásových nakladačů, kompaktních kolových nakladačů, minirypadel, teleskopických manipulátorů, zahradní a komunální techniky, zařízení pro lehké hutnění a mnoho dalších. „Bobcat Demo Days 2024 umožnuje návštěvníkům vyzkoušet si v praxi naše nejnovější produkty, příslušenství a služby a zároveň poskytnou členům našeho týmu jedinečnou příležitost navázat kontakt se zákazníky z celého regionu EMEA,“ říká Jan Moravec, viceprezident pro produkty, Bobcat EMEA.

Přední světový hráč

Od roku 1958 je Bobcat předním globálním výrobcem kompaktní techniky včetně nakladačů, bagrů, teleskopických manipulátorů, manipulační techniky a dalších zařízení. Hlavní sídlo Bobcat pro Evropu, Blízký východ a Afriku (region EMEA) se nachází ve středočeské Dobříši. Moderní areál pro více než 1700 zaměstnanců třiceti národností zahrnuje kromě centrály EMEA také inovační centrum, školicí a testovací zařízení a výrobní závod s kapacitou 25 000 strojů ročně, které se vyvážejí do celého světa. Z jedné poloviny jde o smykem řízené, pásové a kloubové nakladače, druhou polovinu tvoří mini rypadla.

Inovace jako závazek

Značka Bobcat patří pod firmu Doosan Bobcat, která má v současnosti 9500 zaměstnanců a v roce 2023 měla tržby přibližně 7,5 mld. dolarů. Z této částky připadá 77 % na nakladače, bagry a teleskopické manipulátory, 18 % na manipulační techniku a 5 % na kompresory a generátory. Společnost Doosan Bobcat EMEA má centrálu ve zmíněné Dobříši, zaměstnává v regionu EMEA 2500 zaměstnanců, výrobky prodává prostřednictvím 400 dealerů a v loňském roce utržila 1,5 mld. eur.

Doosan Bobcat se svou společností Doosan Bobcat EMEA jsou společně se stovkou dalších firem součástí skupiny Doosan Corporation. Tento přední světový hráč v oblasti čisté energie, chytrých strojů a polovodičů zaměstnává ve 38 zemích na 40 tisíc pracovníků a v roce 2023 dosáhly jeho tržby 14 miliard dolarů. Doosan Corporation se zavazuje k inovacím a technologické dokonalosti, proto také spolupracuje se špičkovými světovými firmami, které tyto originální technologie vyvíjejí.

Celý článek naleznete v Zemědělci č. 26.*

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down