25.06.2024 | 11:06
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Nové stroje s logem Bednar

Technika Bednar již řadu let sleduje moderní trendy v zemědělství a nabízí uživatelům zajímavé stroje. A chystají se i zajímavé novinky, přičemž některé z nich jsou stále ve fázi vývoje a dosud nebyly oficiálně představeny.

Nedávno byly na trh uvedeny secí stroje matador MO a Directo NO. První je určen pro páskové setí, druhý pro bezorebné setí do nezpracované půdy. Oba sledují moderní trendy v agrotechnice, ale protože těch trendů je více můžeme uvést další čtveřici zcela nových strojů.

Jde například o výměnný systém Yukon 12 000, jehož vývoj nebyl dosud ukončen. Jde o podvozek se zásobníky, z nichž je možné při jedné jízdě dávkovat osivo i kapalné, nebo granulované hnojivo. Bude možné jej agregovat se secí lištou o záběru až 20 m a jeho cílové trhy jsou tam, kde se zpracovávají velké hektarové výměry.

Další novinkou je Neveon, což je aplikátor kapalných hnojiv, který je vybaven hroty, jež hnojivo zapravují do půdy, což je vhodné řešení v No-till systémech, nebo při přihnojení porostů obilnin. Zajímavým prototypem je i injektáž kapalných hnojiv jako součást systému Strip-till.

V trendu náhrady herbicidního ošetření mechanickými zásahy jdou i plecí brány s konstantním přítlakem prutů v celém záběru, nebo dnes stále poptávanější rotační plečka, kterou má společnost Bednar FMT rovněž ve vývoji.

A sortiment novinek Bednar může uzavřít řezacími válci s průměrem 800 mm. Ty dokážou zpracovat zejména strniště po sklizni řepky nebo slunečnice, ale i porosty meziplodin. Intenzitu jejich práce lze podpořit naplněním vodou, která zvýší hmotnost válců a tím i přítlak nožů na půdu.*

Nákres dvou nových nožových válců Bednar
Nožové válce Duracut jsou jedním z nových strojů firmy Bednar FMT

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down