No ACF gallery field data found
27.06.2024 | 07:06
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Oranžovo-bílé novinky a inovace

Během Bobcat Demo Days v Dobříši byly představeny nejen zavedené produkty Bobcat, ale také řada novinek a inovací, kterým Doosan Bobcat věnuje neustále pozornost. Ať už koncepty elektrického teleskopického manipulátoru TL25.60e či nakladače RogueX2, nebo technologie kontroly přítomnosti obsluhy či kamera pro detekci chodců a řada dalších. Prvořadým smyslem pokročilých řešení je zvýšení produktivity práce a bezpečnosti obsluhy.

I když má Doosan Bobcat dvě inovační centra, jedno v Americe, druhé v Dobříši, obě fungují jako jeden tým. A poslední výsledky jeho práce byly v Dobříši představeny. Pojďme si některé přiblížit.

Elektrický manipulátor

Mezi špičkové inovace v oboru patří koncept elektrického teleskopického manipulátoru Bobcat TL25.60e, který je stále ve fázi vývoje a není dosud komerčně dostupný. Stroj s nosností 2,5 tuny a výškou zdvihu téměř 6 metrů přesně kopíruje výkon jeho dieselové verze. K charakteristickým technickým prvkům patří tři oddělené elektromotory navržené pro maximální efektivitu, hydrostatická převodovka pro zvýšení výkonu a maximální rychlost 25 km/h a stejné superkompaktními rozměry jako konvenční model. Využití špičkového elektrického manipulátoru, který zaručuje nízkou hlučnost, minimální vibrace a malé provozní náklady, je univerzální.

Autonomní nakladač

Další představenou inovací je koncept smykem řízeného nakladače RogueX2. Tento plně autonomní elektrický nakladač byl vyroben jako zkušební model pro technologie vyvinuté v rámci plánu inovací značky Bobcat. Nabízí zcela nový pohled na to, jak budoucí generace nakladačů usnadní uživatelům práci.

Vijay Nerva, vedoucí inovací, Bobcat EMEA, k tomu říká: „Nakladač RogueX2 produkuje nulové emise díky elektrickému pohonu lithium-iontovou baterií a elektricky ovládané kinematice zvedání a naklápění bez jakékoli hydrauliky. Smykem řízená verze RogueX2, která následuje po modelu RogueX1 z roku 2023, je namísto pásů osazená koly s cílem optimalizovat dobu provozu na elektrickou baterii. Motory nakladače RogueX2 s axiálním tokem přitom poskytují neuvěřitelnou trakční sílu.“

Více se o novinkách Bobcat dočtete v Zemědělci č. 27.*

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down