23.07.2024 | 06:07
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Dva nové obraceče Hit Alpin od firmy Pöttinger

V průběhu letních tiskových dnů firmy Pöttinger měly své samostatné stanoviště stroje pro sklizeň pícnin v podhorských podmínkách programu Alpin. V posledních letech firma Pöttinger svůj celý sklizňový řetězec pro horské oblasti přepracovala a modernizovala.

Bylo to na stanovišti jasně patrné. Byly tam k vidění stroje pro sečení, obracení, shrnování i sběr píce z řádku, vše v programu Alpin. Kromě čelních žacích strojů Pöttinger NovaCat F Alpin, pásového řádkovače Mergento F Alpin a sběracích vozů Boss Alpin byl nyní poslední článek řetězce uzavřený obracečem Hit V Alpin tak, aby byla sklizeň ve vysokohorských podmínkách inovativnější, efektivnější a šetrnější.

V posledních letech firma Pöttinger svůj celý sklizňový řetězec pro horské oblasti přepracovala a modernizovala.
V posledních letech firma Pöttinger svůj celý sklizňový řetězec pro horské oblasti přepracovala a modernizovala

Rotory se sníženou hmotností

Dva nové modely obracečů Pöttinger - HIT V 4240 Alpin se čtyřmi rotory a HIT V 6260 Alpin se šesti rotory - umožňují rovnoměrný rozhoz píce a šetrné zavadnutí a sušení krmiva.

Základem strojů jsou jejich rotory Dynatech, u nichž byla snížena jejich hmotnost. Optimální průměr rotorů a zakřivená ramena v kombinaci s přizpůsobenými otáčkami snižují riziko ztrát cenných částí odrolem na minimum.

Inovativní konstrukce rotoru Dynatech obracečů Pöttinger Hit V Alpin zajišťuje rovnoměrný obrazec rozhozu. Přitom je dodržena pro firmu Pöttinger charakteristická šetrná manipulace s pící. Díky geometrii se zakřiveným tvarem ramen prstů dochází k tzv. vlečenému obracení. S průměrem pouhých 1,38 m se rotory optimálně přizpůsobují nerovnostem terénu.

Tradičně kvalitní kopírování

Pro práci na nerovných loukách mohou být nové obraceče Pöttinger Hit V Alpin na přání vybaveny čelním kopírovacím kolečkem Multitast. Toto kolečko snímá půdu krátce před záběrem prstů a reaguje na případné nerovnosti. Tím se udržuje optimální vzdálenost mezi prsty a zemí. Píce se nabírá šetrněji a ztráty odrolem jsou minimalizované.

Více informací v Mechanizaci zemědělství.*

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down