16.08.2024 | 06:08
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Nový sklízeč brambor Grimme EVO 280 s nabíráním MultiCrop

Společnost Grimme uspořádala pro zástupce odborných periodik Tiskové dny, na kterých představila řadu novinek. První novinkou je dvouřádkový sklízecí stroj na brambory EVO 280 s novým nabíráním MultiCrop, který Grimme předvede zájemcům z praxe na podzim roku 2024. V centru zájmu byly i nadále zlepšený přístup, pohodlí a uživatelský komfort - kromě vysokého průtoku materiálu a výkonu separace. Jak pro nabírání, tak i pro oddělovač nyní Grimme nabízí systém výměny, který umožňuje rychlé přizpůsobení na různé kultury a podmínky sklizně.

Nově vyvinuté, paralelně vedené nabírání Grimme MultiCrop umožňuje díky standardnímu rozhraní pro elektroniku a napájení olejem výměnu různých vyorávacích násad v rekordním čase pod pět minut. Každá verze nabírání může být při zohlednění šířky kanálu spojena nezávisle na stroji s výkyvným rámem. Zajištění mezi výměnným rámem a nabíráním je přitom prováděno pohodlně a bez nástrojů z jedné strany stroje.

Různé možnosti nabírání

Příslušná nabírání lze nastavovat samostatně ze stroje. Všechny známé varianty nabírání jsou k dispozici včetně dalších možností pro nabírání z hrůbku, záhonu nebo z pole pro různé kultury. Pomocí Grimme ShareProtect je nabírání navíc vybaveno třístupňovým zajišťovacím systémem proti přetížení: Zajištění proti přetížení na deskách radlic, jedna na tyči radlic a jedna na pro celkový nosník radlice.

Změna mezi EasySep a ClodSep

Aby bylo možné flexibilně používat dvouřádkový sklízeč Grimme EVO 280 na nejrůznější kultury a podmínky, lze vyměnit třetí oddělovač pomocí volitelného výměnného rámu. Přestrojení z prstového pásu („ClodSep“) na stírací válce („EasySep“) a naopak lze provést ve dvou osobách pomocí stroje v podniku (např. výsuvného nakladače) během cca 30 minut. Kromě oddělovače se stisknutím tlačítka změní také software, takže má zákazník k dispozici vždy správnou ovládací plochu pro daný oddělovací stroj.

Vyorávač řídí traktor pomocí Speedtronic-Cruise

Pro traktory s funkčností TIM (Tractor Implement Management) nabízí firma Grimme možnost Speedtronic-Cruise. Zde přebírá stroj pomocí různých parametrů přizpůsobení rychlosti jízdy traktoru, aby byl vždy dosahován optimální kompromis mezi objemem procházejícího materiálu a šetrností k produktu. Práce řidiče je maximálně odlehčena a stroj je provozován nepřetržitě se stejným pracovním výkonem.

EVO 280 s nabíráním MultiCrop bude od roku 2025 k dostání v omezeném počtu.*

Více informací v Mechanizaci zemědělství.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down