16.08.2024 | 01:08
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Posila do stájí v podobě nakladače Schäffer 4670 T

Zemědělský podnik Zálužany, rozprostírající se na hranici středních a jižních Čech, patří mezi významné producenty v oblasti rostlinné i živočišné výroby. Hospodaří na 1400 hektarech zemědělské půdy, z čehož 1200 ha tvoří orná půda a 200 ha trvalé travní porosty. Podnik je rozdělen na tři divize – středisko dojnic v Zálužanech, středisko mladého dobytka v Kozárovicích a středisko chovu prasat. Aby byla zajištěna efektivní a bezproblémová péče o živočišnou výrobu, investoval podnik do modernizace své techniky. Mezi klíčové stroje, které v posledních letech výrazně usnadňují práci, patří kloubový teleskopický nakladač Schäffer 4670 T.

Tento teleskopický nakladač se stal nezbytným pomocníkem především díky své univerzálnosti a vysokému zdvihu. Před jeho pořízením byly v podniku používány především smykové nakladače, které sice zvládaly manipulaci s materiály, ale narážely na limity, zejména při práci se slámou. Například při nastýlání slámy se dříve stávalo, že malé smykové nakladače nedosáhly na vrchní balíky, a muselo se čekat na jiný stroj s vyšším zdvihem. Tato situace byla komplikovaná, protože stlaní slámou probíhá dvakrát denně. S pořízením kloubového nakladače Schäffer 4670 T se však vše změnilo.

Kloubový nakladač Schäffer 4670 T: Výkon, obratnost a komfort v jednom balení

Schäffer 4670 T je navržen pro náročné podmínky zemědělských podniků. Díky svým kompaktním rozměrům a obratnosti se hodí nejen pro práci v otevřených prostorech, ale i uvnitř budov. Nakladač je vybaven čtyřválcovým motorem Kubota s výkonem 66 koní, který zajišťuje dostatek síly pro všechny pracovní úkoly. Systém pracovní hydrauliky umožňuje průtok 68 litrů za minutu, což je dostatečné pro manipulaci i s těžšími materiály.

Výložník nakladače lze ovládat intuitivně pomocí joysticku, což obsluze umožňuje snadné a přesné řízení. Hydrostatický pojezd dále zajišťuje plynulý pohyb stroje, a to i v těsných prostorách. Maximální nosnost s paletizačními vidlemi dosahuje přes 2 tuny, což umožňuje efektivní manipulaci s různými materiály. Maximální výška zdvihu přesahující 4 metry pak činí z tohoto stroje ideálního pomocníka při manipulaci se slámou i dalšími materiály.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down