10.09.2024 | 07:09
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Dva různé systémy, každý má přednosti

Zakládání porostů v bezorebné technologii hospodaření představuje specifickou činnost, která vyžaduje adekvátně přizpůsobené secí stroje. Firma Horsch vyrábí široký sortiment secích strojů, vhodných k práci v podmínkách výskytu posklizňových zbytků na povrchu půdy. A to nejenom v širokozáběrovém provedení pro velké podniky, ale i v provedení neseném.

Příkladem může být secí stroj Horsch Avatar – technika pro setí s omezeným pohybem půdy. Největší verze tohoto secího stroje dosahuje záběru osmnácti metrů, ale v roce 2023 představila firma Horsch i nová malá nesená provedení pro tříbodový závěs. Označena jsou jako Avatar SL a mají záběr čtyř až šesti metrů.

Botky ve dvou možných roztečích

Secí botky stroje Horsch Avatar jsou uloženy v jedné řadě v roztečích 25 anebo 30 cm. Díky tomu může přicházet v úvahu mechanická kultivace porostu s využitím kultivátoru Horsch Transformer VF. U secích strojů Avatar SL jsou secí botky SingleDisc velmi podobné botkám přesných secích strojů Maestro, byly ale vyvíjeny speciálně pro tento secí stroj. Souhra jednokotoučové secí botky a pancéřovaného výsevního trnu dosahuje spolehlivé otevírání výsevní rýhy.

Novinka u radličkových secích strojů

Další novinkou je secí stroj rovněž v neseném provedení s označením Horsch Sprinter 6.25 SL. Hlavním rozdílem je radličková secí botka – řešení, které provází firmu Horsch od jejích začátků. Kombinace s čelně neseným zásobníkem Partner FT je shodná jako u secího stroje Avatar SL, takže je možné mít na podniku oba tyto nové nesené secí stroje Horsch a zaměňovat je na traktoru dle potřeby.

Nový Horsch Sprinter 6.25 SL má možnost volby jedné ze tří různých radliček s rozdílnou šířkou. Oba nové secí stroje Horsch lze využívat i v extrémních podmínkách.*

Více informací v týdeníku Zemědělec č. 38/2024.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down