16.09.2024 | 07:09
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Podnikatelský duch vyřešil sečení svažitých ploch

Od útlého věku měl Mario Di Biase vždy vášeň pro vynálezy a podnikatelského ducha. Narodil se v horách střední Itálie, v regionu Abruzzo, v provincii Chieti ve vesnici Castel Frentano, a během svých mladých let se toto území ukázalo jako bohaté prostředí pro učení.

Jeho schopnost řešit problémy vedla k několika důmyslným strojům, které jemu i ostatním usnadnily život. Když čelil dlouhé cestě do školy, postavil si vozík poháněný ovcemi, aby ušetřil čas. Později sestrojil hračku s ruční klikou, aby oddělil zrno od plev. A navrhl a postavil poháněný přívěs pro zemědělce, který jim pomáhal dopravovat zboží z polí na usedlost nebo na farmářský trh.

V roce 1977 využil svůj Bohem daný talent a založil firmu MDB. Stalo se tak v malé stodole ve vesnici Rizzacorno, poblíž města Lanciano. Později v roce 1984 mu jeho strýc Donato daroval malý pozemek, kde postavil nové zařízení. Právě v těchto dvou zařízeních začal Mario řešit řadu problémů v různých průmyslových odvětvích.

Řešení pro příkré svahy

Mario Di Biase prožil svůj život v hornaté a kopcovité oblasti Abruzza a ve vesnicích často slýchával tragické zprávy o nehodách traktorů, které si vyžádaly zranění nebo smrt, které mu změnily život. Byl nucen přispět svým dílem k vyřešení tohoto problému a poskytnout obsluze mnohem bezpečnější řešení při práci s těžkou technikou na svazích v obtížném terénu. V této době začal Mariův syn Marco Di Biase zkoumat trh s technikou pro sečení na svazích. Mario, Marco a tým se pustili do vývoje řady produktů Green Climber, dálkově ovládaného minitraktoru, který by umožňoval sesednout obsluze z traktoru. Výrazně tak snížil riziko zranění nebo smrti v případě převrácení traktoru.

Rozšíření využitelnosti

Produktová řada Green Climber začala jako řešení pro sekání trávy na svazích s F 300 Pro. Později zpětná vazba od distribuční sítě a koncových klientů povzbudila vývoj prvního stroje Green Climber k rozšíření na "traktor na přepravu nástrojů". V následném návrhu LV 300 Pro byla nosná deska příslušenství navržena s mechanismem rychlého připojení/odpojení, který umožňoval širokou škálu příslušenství. Tato flexibilita umožnila použití mini traktorů i mimo sekání trávy na svahu a při těžkých lesnických pracích, jako je čištění půdy mulčovačem, drcení pařezů pařezovou frézou a štěpkování větví. Produktová řada se poté rozšířila na sérii strojů o výkonu od 25 k do 140 k, doplněných integrovanými hydraulickými systémy.

Více informací v Mechanizaci zemědělství.*

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down