26.09.2024 | 06:09
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Fendt 700 Vario sedmé generace se uplatní i mimo zemědělství

Sedmá generace traktorů Fendt 700 Vario dokáže svému uživateli nabídnout výkon až 303 k, dostatečný i k pohonu speciálních přípojných strojů. S nově vyvinutým motorem AP CORE 75, nízkou měrnou hmotností a na přání nabízenou maximální rychlostí 60 km/h (pro země, kde to je povoleno), se tyto univerzální kolové traktory hodí i pro práce v lese, v komunálních službách či na stavbách.

Traktory Fendt 700 Vario jsou v oblastech mimo zemědělství úspěšné již dlouho. Řada 700 Vario sedmé generace zahrnuje pět modelů (Fendt 720 Vario, 722 Vario, 724 Vario, 726 Vario a Fendt 728 Vario) ve výkonovém rozpětí 203 až 283 k (147 – 206 kW) dle normy ECE R120.

S novým srdcem

K pohonu u traktorů Fendt 700 Vario sedmé generace slouží zcela nově vyvinutý šestiválec AGCO Power se zdvihovým objemem 7,5 litru. Motor splňuje limity emisí normy Stupeň V a je vybaven hydraulickými zdvihátky ventilů pro samočinné vymezení ventilové vůle.

Je-li to zapotřebí, poskytne koncept Fendt DynamicPerformance (DP) u traktoru Fendt 728 Vario DP navýšení výkonu motoru až o 20 k. Tento top model tak dosahuje maximálního výkonu až 303 k. Systém navýšení výkonu motoru není vázaný na určitou pojezdovou rychlost či konkrétní práce a funguje čistě dynamicky – i při práci s vývodovým hřídelem u stojícího traktoru.

Nový asistent brzd přívěsu

A nově je pro traktory Fendt 700 Vario na přání k dispozici nový asistent brzd přívěsu. I za jízdy v kopcovitém terénu nedojde díky tomuto asistentu k zalomení soupravy a jízda tak bude vždy bezpečná. Senzor v převodovce Vario měří tlačný moment návěsu či přívěsu, vyvíjený na traktor. Pokud traktor za jízdy z kopce rozezná, že návěs tlačí příliš silně, jsou automaticky aktivovány brzdy návěsu.

Výkonný hydraulický systém

Zvláště při práci s nástavbami pro letní údržbu komunikací jsou kladeny zvýšené nároky na výkon hydraulického systému. Traktory Fendt 700 Vario sedmé generace umějí dodávat až 220 litrů hydraulického oleje za minutu prostřednictvím až dvou vnějších hydraulických okruhů vpředu a až pěti vzadu. I v této oblasti přichází nyní Fendt s novinkou: regulací s odlehčováním pro zadní tříbodový závěs. Je-li tato regulace aktivní, pak se část hmotnosti přípojného stroje přenáší na zadní nápravu traktoru. Kola jsou tak přídavně dotěžována a pracují s nižším prokluzem. Vhodným příkladem takového využití jsou lesní frézy či vyžínače na příkopovém rameni.

Více informací v Mechanizaci zemědělství.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down