08.10.2024 | 07:10
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Pöttinger představil novou kombinaci Fox 3000 D

Letní tiskové dny rakouského výrobce Pöttinger byly opět bohaté na novinky. K vidění byla spousta secích kombinací, jak s rotačními bránami, tak i s pasivními stroji. Do druhé skupiny patřila secí kombinace, tvořená mechanickým secím strojem Vitasem M 3000 DD s dvojkotoučovými secími botkami a krátké kombinace Fox 3000 D.

Tato kombinace je tvořena talíři s prokrajovaným obvodem ve dvou řadách. Firma Pöttinger ji má v sortimentu již řadu let a nyní představuje inovované provedení. Cílem inovací je umožnit uživatelům pracovat hospodárněji s minimální energetickou náročností. Fox 3000 D se stabilním závěsem umožňuje dokonalý výhled na celou kombinaci. Nové hydraulické nastavení hloubky (výbava na přání) zvyšuje komfort obsluhy. Fox se v agregaci se secím strojem Pöttinger stává cenově výhodnou kombinací.

Pěkné pracovní výsledky

Charakteristickým znakem krátkých kombinací Pöttinger Fox 3000 D je jejich design. Lehká konstrukce určená pro agregaci s traktory od 80 k umožňuje vysokou výkonnost při vhodné přípravě seťového lůžka. Talíře s průměrem 410 mm s nízkým odporem se pyšní energetickou nenáročností. Kombinací úhlu a sklonu talíře se půda intenzivně kypří, promíchává a urovnává. Talíře jsou uspořádány v opačných směrech od první řady ke druhé řadě. Díky tomu je možné pracovat účinně již v malé pracovní hloubce.

Nenáročný pracant

Krátkou kombinaci Fox 3000 D lze využívat flexibilně. Díky uspořádání talířů s velkou průchodností tato kombinace pracuje v půdách s větším množstvím rostlinných zbytků bez ucpávání. Talíře s malým průměrem dosahují vysokou rychlost, což má za následek intenzivní míchání pro vhodnou strukturu seťového lůžka. Krátká a kompaktní konstrukce zajišťuje vhodné těžiště i v kombinaci s nesenými secími stroji Pöttinger.

Více informací v Mechanizaci zemědělství.*

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down