08.10.2024 | 06:10
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Landini oslaví na veletrhu EIMA 140 let

Letošní ročník mezinárodní výstavy EIMA 2024 má speciální příchuť pro firmu Landini. Společnost se sídlem ve Fabbrico letos slaví 140 let historické značky. Jedná se o mimořádně důležitý milník, který se shoduje s otevřením nového závodu v Campagnola Emilia. Tento závod od prvních měsíců roku zahájil výrobu převodovek Argo Tractors, které se dříve montovaly v jiných výrobních závodech koncernu Argo Tractors.

Moderní prvky konstrukce přinesly traktorům Landini již celou řadu ocenění. Landini Rex4 ve verzi 120GT Dynamic získal ocenění Traktor roku 2024 v kategorii Best of Specialized, a to díky inovativním prvkům, jako je převodovka RoboShift, navržená a vyrobená v italských závodech Argo Tractors.

Inovace u hydrauliky a v kabině

Všechny verze těchto kompaktních traktorů Rex4 jsou vybaveny HML a plazivými převody, čímž se počet převodů zvyšuje na dohromady 48FWD + 16REV. Nejdůležitější aktualizace se týkají elektrohydraulických rozvaděčů s novým uspořádáním a novými konfiguracemi. Výrazně vylepšena byla kabina, která dále zvýšila komfort obsluhy díky větší tepelné a akustické izolaci, a také strukturální optimalizaci rovné podlahy, která zajišťuje větší pohodlí.

Motor traktorů Rex4 modelového roku 2025 zůstává stejný: 2.9litrový Deutz AG s výkony od 75 do 112 koní. Motor splňuje emisní normu Stage V díky filtru pevných částic DPF, oxidačnímu katalyzátoru DOC a u modelů s výkonem nad 75 koní též selektivnímu katalyzátoru SCR s nádrží AdBlue a praktickým systémem rychlého doplňování.

REX4 GT RoboShift Dynamic

Podstatnou novinkou u řady Landini Rex4 je zavedení dvou specifických balíčků: Dynamic a Dynamic+. Dynamic je vybaven elektrohydraulickým reverzorem, HML a plně robotizovanými převody, které jsou řízeny multifunkčním joystickem SmartPilot Plus. Tento joystick umožňuje obsluze rychle a intuitivně ovládat zadní tříbodový závěs, vývodový hřídel a otáčky motoru. 

Podobně Advanced Driving System nabízí elektrický posilovač řízení, který snižuje námahu při řízení, udržuje směr předních kol za všech podmínek a zajišťuje „ztuhnutí“ řízení se zvyšující se rychlostí. Zároveň zajišťuje plnou integraci se systémy asistovaného řízení dle GPS. K dispozici je funkce Stop & Action, která umožní řidiči zastavit traktor sešlápnutím brzd a bez použití spojkového pedálu.

Na výstavě v Bologni 2024 je na cenu EIMA Innovation Award nominována také speciální verze Landini REX4 Energy: model má pod kapotou generátor a invertor, připojený ke spalovacímu motoru. Od zásuvek na boku a v zadní části traktoru Landini REX4 Energy lze napájet přípojná elektrická zařízení. Přes zásuvky se poskytuje výkon 10 kW s napětím 48 voltů, což umožňuje pracovat například s nejnovější generací elektrických postřikovačů při nízkých otáčkách motoru s nižší spotřebou a hlučností. Další výhodou je to, že nejsou zapotřebí vývodové hřídele, čímž se zlepší manévrovatelnost a zvýší bezpečnost ve fázích připojování a odpojování nářadí. Traktor Landini REX4 Energy 4-080 má vznětový motor Deutz AG o výkonu 75 koní, bez SCR, kompatibilní s palivy HVO a se servisním intervalem prodlouženým na tisíc hodin při použití motorového oleje Ultra-low Ash.

Landini Trekker4 MY25

Na mezinárodním veletrhu EIMA 2024 bude představen i kompaktní pásový traktor Landini Trekker4 MY25, pyšnící se novými řešeními, souvisejícími s ovládáním pohonu, vnějšími hydraulickými okruhy a palivovou nádrží. Traktor je finalistou soutěže Traktor roku 2025 v kategorii Best of Specialized. Jedná se o emisní traktor Stage V, vybavený pasivně regenerujícím filtrem pevných částic DPF, oxidačním katalyzátorem DOC a pouze u modelů s výkonem nad 75 koní katalyzátorem SCR a nádrží na AdBlue o objemu 10,5 litru.

Pět modelů – 4-085, 4-095, 4-105, 4-110 a 4-120 – je vybaveno motory Deutz AG o objemu 2,9 litru a nabízí výkony v rozmezí od 75 až po 112 koní. Pásové stroje jsou k dispozici ve verzích F (sady a vinice) a M (hory, svažité pozemky) a jsou vybaveny kovovými nebo pryžovými pásy o šířce 450 mm.

Více informací v Mechanizaci zemědělství.*

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down