18.10.2024 | 07:10
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Světový rekord v počtu balíků

V úterý 2. července se na farmě Bro Godås ve švédském Säffle pokusil tým společnosti KVERNELAND GROUP Sweden o světový rekord. Cílem bylo vyrobit lisem Kverneland FastBale Premium maximální počet balíků během 24 hodin nepřetržitého provozu. Pokus o nový světový rekord se vydařil, celkem bylo vytvořeno 1587 zabalených válcových balíků!

V rámci příprav bylo posečeno 105 hektarů travních porostů. V 17:00 zahájil Oscar Svantesson Mander pokus s traktorem o výkonu 240 koní a nejnovější kombinací lisu s pevnou lisovací komorou a integrovanou baličkou Kverneland FastBale Premium. Tento test se uskutečnil za plně reálných podmínek včetně časů strávených přejezdy mezi jednotlivými pozemky, údržby stroje a výměny sítě/fólie, které se započítávají do celkové doby vlastní práce stroje.

Téměř 1,1 balíku za každou minutu

Svědkem pokusu byl Per Frankelius - docent, odborný asistent z univerzity v Linköpingu (Agtech Sweden). S využitím nového telematického systému Kverneland Sync byl on i členové týmu průběžně informováni o aktuálních parametrech stroje a ukazatelích výkonnosti prostřednictvím digitální platformy Kverneland FarmCentre.

„Je skvělé vidět a vyzkoušet si snadnost použití systému non-stop“, říká Oscar Svantesson Mander po prvních hodinách jízdy. „Kverneland FastBale Premium balí válcové balíky nepřetržitě bez zastavení Je to mnohem pohodlnější a komfortnější, když nemusíte každou chvíli zastavovat traktor. Nikdy bychom nedosáhli takového výkonu, kdybychom museli pracovat s klasickým lisem a zastavovat při balení každého hotového balíku. Tento rekord je o to pozoruhodnější, že jsme ho dosáhli v reálných podmínkách včetně doby přesunu mezi sklízenými pozemky. Během 24 hodin byla každou minutu zabalena téměř 1,1 balíku!“

Tři důležité principy

Připomeňme si, že společnost KVERNELAND GROUP je přední mezinárodní společnost vyvíjející, vyrábějící a distribuující zemědělské stroje, elektronická řešení a digitální služby. Produktivita, efektivita a udržitelnost jsou tři důležité principy dnešního zemědělství, které vedou společnost k neustálému vývoji technologií pro zemědělské stroje. Skupina KVERNELAND GROUP nabízí nejen inovativní sortiment strojů pro sklizeň pícnin a tvorbu balíků, ale i techniku na zpracování půdy a setí, rozmetadla minerálních hnojiv, postřikovače i elektronická řešení a digitální služby pro zemědělské traktory a závěsnou techniku.*

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down