22.10.2024 | 07:10
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Dvanáctimetrový secí stroj firmy Lemken v nové generaci

Firma Lemken pokračuje v inovacích u svých pneumatických secích strojů. Aktuální novinkou jsou secí stroje pro velké podniky s označením Solitair ST. Vycházejí z konceptu širokozáběrové secí lišty, velkokapacitního zásobníku a zjednodušení nářadí pro přípravu seťového lůžka současně se setím.

Nový Lemken Solitair ST v sobě slučuje vysokou plošnou výkonnost, flexibilitu a efektivitu. Vyžaduje provedení přípravy půdy před setím v samostatné operaci, což ale zase snižuje potřebu tahového výkonu na jeden metr záběru a poskytuje kýženou flexibilitu v organizaci práce při zakládání porostů polních plodin. Zároveň se firmě Lemken zdařil vstup do nové dimenze precizního zemědělství.

Enormní plošná výkonnost

Díky moderní technologii je možné nový Lemken Solitair ST využívat při setí do půdy zorané, ale i jen mělce nakypřené. Stroj umí provádět více pracovních operací při jednom přejezdu a do půdy aplikovat rozličné komponenty. S pracovním záběrem dvanácti metrů slibuje enormní plošnou výkonnost v setí.

Na rozdíl od secích strojů Solitair 12 může být Lemken Solitair ST vybaven jedním z několika druhů předřazených nářadí. Bude-li požadováno utužení půdy v řádcích přesně v roztečích secích botek, pak bude vhodnou volbou trapézový pěchovací válec. Pokud má být seťové lůžko pokryté jemně nakypřenou půdou, a je zapotřebí rozbít větší hroudy, pak přijde ke slovu hydraulicky ovládaná smyková lišta. Cíleně před dvoukotoučovými secími botkami OptiDisc lze kypřit půdu pomocí předřazené sekce zvlněných kotoučů.

Dvě varianty zásobníku

Ale koncept stroje Lemken Solitair ST přináší i další benefity. Přetlakový dvojdílný zásobník existuje ve dvou provedeních. První varianta má objem 6000 litrů a má rovnoměrné rozdělení na dvě poloviny. Druhá varianta má objem 7000 litrů a má rozdělení v poměru na 3000 a 4000 litrů. Zásobník je vyroben z plastu, což je v kombinaci s modulovým dávkováním základem pro odolnost vůči agresivnímu působení hnojiv.

Nový Solitair ST je k dispozici v omezeném počtu od podzimu 2025 a od roku 2026 má jít do sériové výroby.

Více informací v Mechanizaci zemědělství.*

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down