28.10.2024 | 06:10
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Mezinárodní výstava EIMA 2024 bude mít nabitý program

EIMA 2024 je velký veletrh zemědělské techniky, který se koná na výstavišti v Bologni od 6. do 10. listopadu. Veletrh nabídne široký a vysoce aktuální program konferencí a akcí. Pět dní výstavy bude zahrnovat více než 150 setkání - ve formě konferencí, talk show, workshopů a schůzek mimo výstavu - věnovaných důležitým tématům, souvisejícím se zemědělstvím a elektronikou.

Kalendář četných akcí, sponzorovaných institucionálními orgány, odbornými publikacemi, profesními organizacemi a sdruženími nabízí příležitosti zůstat v obraze a mít přehled o otázkách, jako je společná zemědělská politika, trh strojů a služeb pro zemědělství a péče o zeleň, mezinárodní spolupráce, bezpečnost při práci, vyhlídky na zaměstnání v tomto odvětví a nové technologie.

Univerzity v oblasti kampusu EIMA

Program, vyvinutý 11 univerzitami, přítomnými v oblasti kampusu EIMA, je také mimořádně rozsáhlý a společně s Italskou asociací zemědělského inženýrství bude součástí výstavy a školicí aktivity pro studenty.

Letošní veletrh se koná přesně v okamžiku, kdy je politická diskuze o ekologicky udržitelných zemědělských modelech v plném proudu – vysvětluje FederUnacoma, italská federace výrobců, která je organizátorem výstavy EIMA. A díky tomu jsou setkání s politickou a ekonomickou tematikou, která se budou konat v rámci této akce, obzvláště zajímavá. První diskuze plánovaná v rámci programu je ryze politického charakteru a uskuteční se bezprostředně po slavnostní inauguraci. Má název: "Technologie pro agromechanický průmysl, odborné dovednosti a trhy: nové výzvy pro zemědělské podniky".

Diskuze o budoucnosti

Setkání na výstavě EIMA, která se uskuteční během plánovaných návštěv delegací poslanců Evropského parlamentu a italských poslanců z výborů pro zemědělství a životní prostředí, jsou věnována politickým strategiím, zatímco hloubková analýza role produktů Made in Italy v tomto odvětví bude nabídnuta během setkání na téma "Inovace a mechanizace: budoucnost zemědělských strojů".

Velký prostor na výstavě EIMA bude věnován digitálním a robotickým technologiím a aplikacím umělé inteligence v zemědělských procesech, a to díky dobře strukturovanému programu, sponzorovanému FederUnacoma ve spolupráci s mezinárodní asociací zemědělských digitálních odborníků AEF.

Mezi těmito setkáními stojí za zmínku zejména následující: "Zemědělská robotika: Budoucnost je teď", "AEF, ISOBUS a význam certifikace", "Nové trendy AEF: Autonomní stroje, vysokorychlostní AgIN a ISOBUS" a "Data, kybernetická bezpečnost, umělá inteligence a další v novém evropském legislativním programu", který bude zahrnovat také účast evropského výboru výrobců CEMA. Konference věnované pokročilým elektronickým technologiím zahrnují jednu na téma "Umělá inteligence: perspektiva průmyslu", která je rovněž organizována ve spolupráci s CEMA, a druhou na téma "Transition 5.0" v zemědělství", přičemž zde bude také prostor pro oficiální prezentace evropských výzkumných a vzdělávacích projektů, jako je ten s názvem "Agri Digital Growth". 

Udržitelnost a další témata

Udržitelnost, agrovoltaika, tradiční a elektrické motory, bezpečnost při zemědělských pracích, financování a postupy při nákupu zemědělské techniky jsou jen některá z témat, kterým se budou věnovat specializovaná nakladatelství, ale i instituce jako je INAIL. Velmi rozsáhlý je také program seminářů a workshopů o bioenergii a uzavřeném hospodářství, který ITABIA propaguje v rámci EIMA Green Show.

Akce EIMA 2024 bude také věnovat zvláštní pozornost mladým zemědělcům a studentům se strukturovaným programem. Několik akcí, které se budou konat v rámci programu Mech@grijobs, je speciálně věnováno mladému publiku. Mezi další prestižní akce, které se staly pravidelnou součástí programu EIMA, patří ocenění Traktor roku a Dodavatel roku, ke kterému se přidává slavnostní vyhlášení výsledků nové soutěže EIMA Social Awards. Diskuse o trendech v zemědělské mechanizaci se budou konat na všech úrovních během pětidenní akce.

Více informací v Mechanizaci zemědělství.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down