24.09.2013 | 12:09
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Firma Horsch představila novinky

Inovace výrobního programu představila před veletrhem Agritechnica také firma Horsch. Stalo se tak na Dnech pro tisk, které se konaly v prostorách nového výrobního závodu v Ronnenburgu.
V roce 2012 měla firma Horsch rekordní rok s obratem 250 milionů euro. K nejprodávanějším strojům patří secí stroje Pronto a radličkové kypřiče Terrano. Největší samostatnou investici v historii firmy představuje zdvojnásobení výrobní plochy závodu v Ronnenburgu za 20 milionů Euro.
K novinkám patří stroj Horsch Focus TD v pracovních šířích 4 a 6 metrů. Stroj je kompaktnější a svou délkou 9,56 m je přibližně o 1,2 m kratší, než dosud. Je tedy dostupnější i pro další podniky. Výsevní sekci je možné během několika minut demontovat a snadno převést rozteč 30 cm u řepky na výsev pšenice v rozteči 15 cm.
Dále představil Horsch řešení, které umožňuje vysévat obiloviny na konečnou vzdálenost při vysoké pracovní rychlosti. Nové dávkování se dá použít u nových i u stávajících strojů Pronto DC a Focus TD s kotoučovými botkami TurboDisc.
Další novinkou je navádění ramen HORSCH BoomControl pro přesné a spolehlivé vedení nad porostem. Umožňuje aplikaci při velmi malé výšce trysek nad cílovou plochou. Ramena mění svůj tvar a tím je zaručeno velmi rychlé kopírování povrchu. Přiložená videoukázka zachycuje chování ramen při prezentaci systému BoomControl na samojízdném postřikovači Horsch Leeb PT 330.
Horsch představil též modernizované závěsné postřikovače Leeb GS. Postřikovač Leeb GS 8 byl doplněn o nové modely Leeb GS 6 a 7, takže se tyto stroje nabízí s objemem nádrže 6 000, 7 000 a 8 000 litrů. Navíc jsou obohaceny o nové inteligentní a uživatelsky přívětivé funkce.
Firma Horsch se také specializuje na cílené zapravování hnojiv. Nový záďový a čelní zásobníkový systém Horsch umožňuje cíleně vpravovat hnojivo do půdy již při jejím zpracování v kombinaci s kypřiči Horsch Terrano FM, MT a FX.
Výrazného rozšíření se dočkaly podmítače Joker. Oblíbený model Joker CT bude vybaven talíři o průměru 52 cm s prokrajovaným okrajem. Nový Joker HD je určen na intenzivní podmítku do hloubky až 15 cm a je vybaven novými talíři o průměru 62 cm. Naproti tomu Joker 10 / 12 RT je širokozáběrová verze pro maximální výkonnost při mělkém zpracování půdy ve strništi.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down