16.07.2013 | 01:07
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Kombinátor jako stvořený pro velký podnik

Rolnické družstvo Králíky hospodaří na celkové výměře 4820 ha zemědělské půdy, z toho připadá 500 ha na louky a 4320 ha na ornou půdu. Jedná se ale o extrémně těžké půdy, vyžadující pro zpracování hodně zkušeností a umění. Kromě rostlinné výroby se podnik věnuje i živočišné výrobě.
K základnímu zpracování půdy slouží otočné pluhy a dva podrýváky. Na jaře loňského roku měli manažeři firmy možnost vyzkoušet širokozáběrový předseťový kombinátor Kompaktomat od firmy Farmet, sériové provedení s pracovním záběrem 12,5 m, který vyhovoval svým velkým pracovním záběrem i robustností. Vedení podniku stanovilo požadovanou výbavu, kterou firma Farmet dodržela včetně termínu dodání před začátkem podzimních prací. V Králíkách si cení také komunikativnosti firmy a ochotě přizpůsobit se přáním zákazníků v ČR.
Kompaktomat K1250 se záběrem 12,50 m připravil na podzim 2012 k setí plochu celkem 600 ha. Letos na jaře pracoval ve velmi těžkých podmínkách a obstál se ctí. Připravoval půdu k setí pro 1000 hektarů kukuřice a 400 ha cukrové řepy. Manažeři podniku oceňují vynikající výdrž stroje. Mohou vyměňovat pracovní sekce podle potřeby a měnit záběr kombinátoru, čímž se stroj snadno přizpůsobí odlišným pracovním podmínkám při podzimní a jarní přípravě půdy.
Více informací přinese časopis Mechanizace zemědělství č. 8/2013.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down