07.05.2013 | 12:05
Autor:
Kategorie:
Štítky:

V měsíci dubnu, v obci Dubenci

V obci Dubenec (nedaleko Dvora králové nad Labem) má své prodejní a servisní středisko firma Magrix. V dubnu tohoto roku zde pořádali již tradiční dny otevřených dveří a návštěvníkům představili průřez základním sortimentem techniky, který mají v nabídce.
Firma Magrix v roce 2011 rozšířila v Dubenci svoje prostory a odkoupila zbylou část areálu v jehož polovině do té doby působila. Nyní má tak k dispozici dostatečně velké prostory pro prodej i servis, který poskytují na všechny prodávané stroje.
A mimo klasického servisu umí v Magrixu i něco navíc a sice výrobu některých dílů, určených například pro závěsnou techniku. Jedná se třeba o čepy, hřídele a díly pro krmné vozy, které díky každodenní práci podléhají rychlému opotřebení. A možnost vyrobit některé součástky je výhodná i při údržbě starší techniky jakými jsou například řezačky Mengele, kterých v Magrixu v devadesátých letech prodali velké množství.

A jak je to s podejem nové techniky? Magrix je většinou spojován se značkou Massey Fergusson, kde působí na pozici regionálního dovozce a též s míchacími krmnými vozy Sgariboldi, kde má pozici dovozce autorizovaného pro celou ČR. Z ostatních značek prodává například pluhy Overum, rozmetadla minerálních hnojiv Bogballe, návěsy ZDT, manipulační techniku Weidemann a Merlo, postřikovače Hardi a komplexní sortiment pícninářské a půdozpracující techniky Kuhn. Zákazníci si tak v Magrixu mohou koupit prakticky veškerou techniku, která je pro zemědělskou výrobu třeba. A mimoto též značkové oleje BP a nechybí ani možnost testování kvality provozovaných olejů, které má význam pro životnost motoru a servisní náklady spojené s jeho výměnou.

 

 

 

S novinkou v čele

 

 

 

Z vystavených strojů byl v centru pozornosti traktor MF 7624, jakožto zástupce nové modelové řady a představitel univerzálních traktorů pro polní i dopravní využití s plynulou převodovkou Dyna VT, nebo mechanickou převodovkou s šestistupňovým násobičem Dyna 6. Na kapotě traktoru bylo logo symbolizující skutečnost, že v loňském roce obdržel titul pro traktor s nejlepším designem.

 

Mimo této novinky byla vystavena i klasika v podobě kompaktního traktoru MF 3635, představen byl i zástupce řady 5400 se zkosenou kapotou motoru a tudíž i logicky agregovaný s čelním nakladačem. Také řada 6400 měla jednoho svého zástupce a nechyběl ani reprezentant nejvýkonnější řady 8600 a sice model 8660. Traktorovou techniku Massey Ferguson doplnila sklízecí mlátička Delta, která díky kombinaci tangenciálního mláticího ústrojí a rotačního separátoru představuje alternativu k výkonným sklízecím mlátičkám axiálním. V loňském roce bylo na náš trh uvedeno pět těchto hybridních sklízecích mlátiček a zájem o modely tohoto typu stoupá, což potvrzuje fakt, že v minulém roce tvořily axiální a hybridní sklízecí mlátičky třetinu všech v ČR prodaných kombajnů.

 

 

 

Pestrá paleta techniky

 

 

 

Z krmných míchacích vozů byl vystaven model tažený, a to 11 DF s objemem míchací vany 11 m3 a též samojízdný MKV, model MAV 5211. Oby vozy byly vybaveny horizontálním systémem míchání, které používá jen jeden šnek s protiběžnou šnekovicí, a krmivo je tak od přední a zadní části tlačeno do středu, kde nahoře přepadává, tudíž se netlačí proti stěnám vozu a nedochází k jeho nadměrnému narušování při zachování dobrého míchacího efektu.

 

Manipulační techniku zastupovaly v Dubenci tři teleskopické manipulátory Merlo a to jak největší model P 55.9, tak nejmenší P 22.6. A nechyběly ani dva malé kloubové nakladače Weidemann. Technika Kuhn byla prezentována především stroji pro sklizeň pícnin. Například dvojicí žacích strojů a také dvourotorovým shrnovačem píce GA 8020, který je novinkou v nabídce.

 

 

 

Přátelské setkání

 

 

 

Na dnech otevřených dveří se návštěvníci mohli seznámit s novou technikou, ale jak už to bývá šlo i o přátelské setkání prodejců s uživateli techniky, na němž šlo o klasické pohovory prodejců, kteří prezentují výhody jimi prodávaných strojů a zákazníků, kteří uvažují co si koupit a jak to zařídit co nejlevněji. A při takových pohovorech přijde vhod kvalitní občerstvení, které v Dubenci rozhodně nepodcenili.

 

A tak ti co se jim popisovaná akce líbila jistě přijdou za dva roky znovu. Dny otevřených dveří totiž v Dubenci pořádají ve dvouletém cyklu a to tehdy, kdy se nekoná nejvýznamnější tuzemská výstava techniky, kterou je brněnské Techagro.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down