12.11.2012 | 01:11
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Živiny na kolotoči

Jakákoliv změna vyžaduje odvahu. Obzvlášť jedná-li se o změnu průkopnickou, kde není zaručen kladný výsledek. Ve společnosti ZD Bohuňovice s.r.o. odvážní jsou a před rokem změnili celý systém přípravy půdy, setí a hlavně hnojení. Už po roce vědí, že udělali dobře.

Letošní rok, který na Olomoucku zdaleka nebyl rokem ideálních podmínek, přinesl i tak, díky nové technologii, dobré výnosy.

Živiny je třeba doplňovat

Příchodem traktoru Claas Xerion a secího stroje Väderstad Rapid 800 se v ZD Bohuňovice změnila kompletně technologie hnojení. Pochopení koloběhu živin a jejich vrácení půdě tady považují za prioritní záležitost. O půdu je třeba dbát, a kdo bere, musí i dávat. Aby bylo hnojení ještě efektivnější a živiny se ve svém koloběhu dostaly plodinám “na talíř” právě ve chvíli, kdy je nejvíce potřebují, dávají Bohuňovičtí jednu dávku hnojiva při hloubkovém kypření a další dávku přímo při setí. To jim umožňuje nový secí stroj Väderstad Rapid 800 C protože jako jediný na trhu dokáže aplikovat dvě hnojiva současně a rovnou při setí. Předností je i udržení rovnoměrné secí hloubky a velmi přesný výsevek.
 
 
 

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down