01.10.2012 | 09:10
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Kandidáti v soutěži Traktor roku 2013

Soutěž Traktor roku je jednotlivými výrobci intenzivně sledována. Také New Holland má své dva kandidáty: traktor T5.115 ze zbrusu nové modelové řady T5 a dále model T4060 F v kategorii speciálních traktorů (Best of Specialized). V průběhu prezentační akce byly oba tyto traktory představeny novinářům při různých činnostech.
Traktor T5.115 je poháněn čtyřválcovým motorem se zdvihovým objemem 3,4 l a jmenovitým výkonem 84 kW/114 k. Motor má elektronicky řízené vysokotlaké vstřikování CommonRail a systém CEGR (Cooled Exhaust Gas Recirkulation) pro splnění emisní normy Stupeň IIIB. Motory vynikají pružností a poskytují zálohu točivého momentu na úrovni 35 %.
Na akci byla představena nová převodovka Electro Command, která přináší komfort dobře vyřešeného ovládání převodovek Semi-Powershift. Umožňuje řadit osm rychlostí pomocí tlačítek na postranním panelu a tím i citlivě reagovat na měnící se podmínky. Standardně se vyrábí v provedení 16/16 rychlostí, na přání může mít 32 rychlostí v obou směrech. Traktor může být již z výroby vybaven GPS navigací v různém provedení.
Zajímavé byly praktické ukázky speciálního traktoru New Holland T4060 F při práci ve vinici a při aplikaci hnojiva. Prakticky bylo možné vyzkoušet a zhodnotit přínos superřiditelné nápravy.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down