19.06.2012 | 08:06
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Nejen pro zemědělství

Ač by se mohlo zdát, že všichni významní evropští výrobci techniky mají v ČR již své obchodní zastoupení a noví dovozci již nemají šanci na „rozděleném“ trhu uspět, není tomu tak. Příkladem může být mladá firma Foragri, která vznikla v předloňském roce a na letošním Techagru měla svoji premiéru.
Firma Foragri je rodinným podnikem a zaměřuje své aktivity do oblasti techniky pro zemědělství a lesnictví. Nosnou částí sortimentu jsou čelní nakladače, čelní tříbodové závěsy a vývodové hřídele od rakouského výrobce Hydrac. Tyto výrobky jsou konstruovány tak aby je bylo možné montovat na většinu v Evropě prodávaných traktorů a jejich výhodou je příznivá cena při odpovídající kvalitě produktů. Mimo výše uvedeného sortimentu vyrábí Hydrac též techniku pro komunální využití, zahrnující radlice pro vyhrnování sněhu.
Především pro zemědělské využití je určena dopravní technika slovinského výrobce Farmtech, obsahující kompletní sortiment přívěsů a návěsů různých kapacit a počtu náprav, nechybí verze s výtlačným čelem a nástavby určené pro rozmetání statkových hnojiv. Zajímavým produktem pro chovatele skotu, kteří obhospodařují pastviny, jsou zatloukače kůlů Vector určené do předního i zadního tříbodového závěsu traktorů, nebo i montované na rameno manipulátorů.
Lesnická část sortimentu firmy Foragri zahrnuje především slovinské vyvážečky RM International s ložnou plochou o délce 4,2 až 4,8 m a celkovou hmotností 7 až 16 tun. Deset kusů těchto vyvážeček má již své majitele. Lesnický sortiment firmy Foragri obsahuje štěpkovače a pařezové frézy Jo Beau, mající svůj původ v Holandsku nově také profesionální štěpkovače určené především pro komunální sféru TS Industrie. Zajímavým produktem jsou rakouské stroje PTH, které jsou určeny pro úpravu polních a lesních cest i jejich tvorbu na místech kde původně nebyly.
A největšími stroji v sortimentu jsou průmyslové drtiče dřevního odpadu Willibald Shark, které jsou používány pro zpracování dřevního materiálu, vybaveny motorem o výkonu až 480 k a jejich průchodnost dosahuje (podle typu drceného materiálu) 130 až 230 m3 za hodinu.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down