18.05.2011 | 09:05
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Z 58. Mistrovství světa v orbě

Letošní 58. Mistrovství světa v orbě se konalo ve dnech 13. a 14. května v Lindevadu na jihu Švédska. Celkem se ho zúčastnilo 28 zemí, jejichž zástupci se utkali v tradičních disciplínách – orba strniště a orba louky. Českou republiku reprezentovali v kategorii dvojradličný jednostranný pluh Václav Milík s pluhem Kverneland, s traktorem Zetor na pneumatikách Mitas; v kategorii dvojradličných otočných pluhů bojoval v barvách České republiky Aleš Malý s pluhem Kverneland, traktorem New Holland na pneumatikách Mitas. Naše reprezentanty v jejich úsilí podpořila početná skupina českých fanoušků, kteří se do Švédska vypravili ve spolupráci se Společností pro orbu České republiky.
Po první soutěžním dnu se umístil Václav Milík na 13. místě a Aleš Malý na 22. místě. Oba naši reprezentanti bohužel neměli hned v počátku soutěže štěstí na los a zejména Aleš Malý si z pohledu odborníků vylosoval nejhorší soutěžní parcelu.Ve druhém soutěžním dnu, kdy se oral travnatý porost, se umístil Václav Milík na 16. místě a Aleš Malý na 20. místě. Celkově pak naši reprezentanti obsadili: Václav Milík 16. místo (299,0 bodu) z 27 soutěžících a Aleš Malý 23. místo (271,0 bodu) z 29 soutěžících oráčů.
Kategorii dvojradličných jednostranných pluhů vyhrál s celkovým počtem 381,5 bodu reprezentant Rakouska Christian Lanz a v kategorii dvojradličných otočných pluhů zvítězil s celkovým počtem 412,5 bodu Andrew Mitchel Snr. ze Skotska.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down