09.05.2011 | 12:05
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Praktické zkoušky ovládání traktorů Fendt

Měsíc květen sice není oficiálně přiřazen k těm letním, ale letní počasí v něm již běžně panuje. Jen občas přijde výjimka. Jedna z nich přišla 3. května tohoto roku. Bohužel to bylo právě v den kdy probíhala Fendt Academy.
Tato akce, pořádaná firmou Agromex, se konala ve vojenském prostoru v Milovicích, který se vlivem intenzivního deště proměnil v pravý tankodrom. Dojet na místo akce vlastním automobilem tak bylo zhola nemožné (pokud jste nevlastnili automobil terénní) a tak nás z parkoviště na místo akce odvážela kyvadlová doprava. Nikoliv podobě autobusu, ale známého obrněného transportéru BVP.
A o co, že se na této akci jednalo? Šlo o bližší seznámení s traktory Fendt a jejich ovládáním. V něm má totiž stále řada uživatelů rezervy a tak nedokáže plně využívat potenciál, který tyto stroje mají. Na Fendt Academy si návštěvníci mohli mnoho traktorů vyzkoušet, a protože byli k dispozici i zkušení pracovníci z Agromexu, dostalo se jim odpovědi na jejich dotazy a zcela jistě odjížděli domů bohatší o zkušenosti s provozem těchto technicky vyspělých traktorů.
Vlastní akce byla rozdělena na několik stanovišť na nichž účastníci jednak získávali odborné znalosti a dále si též pro odreagování mohli zajezdit v jízdách zručnosti. Jednotlivých stanovišť bylo pět. Na prvním probíhalo seznámení s novými systémy satelitní navigace, na druhém se zkoušely možnosti souvraťové automatiky, třetí bylo určeno pro soutěž v couvání s přívěsem, na čtvrtém se jezdilo s čelním nakladačem a páté bylo tak trochu mimo téma a šlo o jízdy s osobními automobily škoda Yeti a Vokswagen Touareg.
Více informací v týdeníku Zemědělec a časopise Mechanizace zemědělství.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down