24.03.2011 | 01:03
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Valtra slaví šedesátku

V letošním roce slaví šedesátiny finská značka Valtra. Valtra v současné době spadá pod koncern Agco, což však neznamená, že by si nezachovala svoji tvář. Valtra, to jsou typické traktory severu určené pro zemědělství, lesnictví i komunální sféru. Mimo série S, což jsou koncernové traktory, vyráběné ve Francii, se všechny ostatní Valtry vyrábí ve finském Suolahti. Jedná se o základní modelové řady A, N a T, které používají též vlastní převodovky. Od nejjednodušší varianty 12/12 s mechanickou reverzací, přes převodovky se tří nebo pětistupňovým násobičem točivého momentu (30/30) a reverzací při zatížení až po převodovku s plynulým konceptem pojezdu.
Motory dodává firma Agco Sisu Power. A to od tříválců se zdvihovým objemem 3,3 litru a výkonem 80 k po šestiválce se zdvihovým objemem 7,4 litru a výkonem 218 k.
V souvislosti s šedesátiletým výročím vzniku značky uspořádal výrobce prezentaci při níž se návštěvníci mohli seznámit s modelovými řadami traktorů a to jak současnými, tak historickými, prezentovaly se novinky v podobě traktorů T3 a A3, byl představen koncept traktoru budoucnosti s příznačným názvem ANTS (zkratka názvů modelových řada traktorů Valtra (A, N, T, S), nebo též anglické slovo mravenci). A samozřejmě nechyběla prohlídka výrobního závodu. Podrobné informace o nových traktorech Valtra i konceptu ANTS přineseme v týdeníku Zemědělec a měsíčníku Mechanizace zemědělství.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down