22.02.2011 | 08:02
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Ušetřete až 80% nákladů se stroji Pöttinger!

Nač investovat prostředky do úmorné práce, když celé tajemství efektivity tkví v investicích do kvalitního vybavení? Tuto otázku si položili mnozí menší i větší hospodáři a farmáři po celé Evropě a možná mezi ně patříte i Vy. Pakliže je to tak, nejspíše by Vás mohly zajímat špičkové zemědělské stroje značky Pöttinger – kupříkladu secí mašina TERRASEM C9 a produktová řada samosběrných a senážních vozů JUMBO a JUMBO combiline.

Společnost Pöttinger působí na evropském trhu zemědělské techniky již dlouhých 45 let. Za tuto dobu se její výrobky staly nedílnou součástí života tisíců farmářů v celé Evropě, včetně České republiky. Společnost neustále pracuje na zdokonalování své, už dnes oceňované, technologie.
 
Pöttinger prodává široký sortiment zemědělské techniky – stroje na sklizeň píce (diskové, bubnové žací stroje, samosběrné vozy, obraceče, lisy a ovíječky) i techniku určenou ke zpracovávání půdy, setí či hnojení – pluhy, kypřiče, rotační brány a mnoho dalšího.
 
Senážní stroje JUMBO
Úspěch slaví například řada senážních strojů JUMBO a JUMBO combiline. Kombinuje v sobě klasickou technologii a nová vylepšení firmy Pöttinger, která řeší nedostatky konkurenčních řešení. Konkretním příkladem může být inovativní systém AUTOCUT, jenž vyřešil komplikovanou údržbu řezacích nožů. Obsluha u ovládacího panelu stroje JUMBO nastaví přítlak na nůž a počet cyklů, stisknutím klávesy pro spuštění jsou následně automaticky vysunuty nosníky nožů, je vyklopen čistící kryt do aktivní pozice, řezací nože jsou jeden po druhém přebroušeny a po necelých čtyřech minutách procesu je celé ústrojí zaklopeno zpět do pracovní polohy a připraveno k další práci.
 
Senážní stroje JUMBO jsou navrženy pro co nejefektivnější chod – úspora pracovních sil je 80% (místo 5 pracovníků postačí jen řidič) a uspořeno je 50 % nafty. S o 85 % nižším výkonem 118 kW zvládne JUMBO stejnou práci jako klasická řezačka. Kvalita senáže je špičková a vhodná k dalšímu zpracování. Celkové náklady klesnou téměř o 60 %. Informace vyplývají ze zahraničních výzkumů (Agricultural Research Institute of Norther Ireland, Institut für Agrartechnik Bornim, Department of Agricultural Research for Northern Sweden a další).
 
JUMBO combiline má jistící moment pohonu 2500 Nm, sběrač s šířkou 2 metry a 8 řadami prstů a výkyvný nosník nožů. Tělo vozu je ze šroubované rámové konstrukce z jemnozrnné oceli. Vůz je možné velmi dobře ovládat a jeho zpracování zajišťuje absolutní stabilitu.
 
Secí stroj TERRASEM C9
Další novinkou na trhu zemědělských strojů od firmy Pöttinger je hydraulicky sklopný secí stroj pro rychlé zakládání porostů do mulče nebo minimálně zpracované půdy – TERRASEM C9. Existuje několik verzí tohoto secího stroje, přičemž každá je specifická svými technickými parametry. TERRASEM R3 a R4 mají pevný rám a disponují pracovním záběrem 3 a 4 metry. Hydraulicky sklopné C4, C6, C8 a C9 dokáží obstarat záběr 4, 6, 8 a 9 metrů.
 
TERRASEM C9 je prozatím nejmohutnějším strojem této výrobní série. Pro co nejkvalitnější uložení osiva je vybaven sedmi řadami pracovních orgánů a stabilním závěsem. Oj je teleskopická a ve své pracovní podobě umožní úhel rejdu 90°. Diskové brány je možné přestavit dle typu půdy a pracovní hloubky a jejich úložiště není potřeba nijak udržovat. Stroj TERRASEM C9 jednoduše zajistí hladký průběh setí osiva do půdy i s finálními úpravami povrchu po zasetí. Pöttinger dbal při návrhu této série na moderní technologie a co největší komfort pracovníka, který bude stroj obsluhovat.
 
Mezinárodní den Pöttinger
Pöttinger dnes udává směr i své konkurenci v oblasti zemědělské techniky. S veškerými novinkami této rakouské společnosti se mohli seznámit odborníci i obchodní partneři na Mezinárodním dni Pöttinger, jenž se konal na začátku září v sídle společnosti – v Grieskirchenu. Sešla se zde celá řada lidí, kteří spolu diskutovali nejen nad současnými trendy, ale i nad vyhlídkami do budoucnosti. V komplexu firmy bylo vystaveno mnoho strojů značky Pöttinger – např. secí stroje TERRASEM C6 a C8, otočný pluh SERVO 6.50, žací kombinace NOVACAT, shrnovače TOP 972 C s-line nebo senážní vozy JUMBO. Firma také zveřejnila své prodejní výsledky, které ukázaly, že přicházet na trh s novými technologiemi se vyplácí a zákazníci tento přístup u firmy Pöttinger milují.
 
Součástí Mezinárodního dne v minulých letech byly nejen teoretické přednášky, nýbrž i praktické ukázky strojů v praxi. Letos museli pořadatelé kvůli vydatnému dešti sáhnout po náhradním programu, ale i jeho součástí bylo živé představení několika strojů. V neposlední řadě návštěvníci nahlédli do výrobní linky, kde mohli sami usoudit, že Pöttinger sází na rafinované výrobní postupy a mnoho z nich si nenechalo ujít exkurzi do Technologického a inovačního centra, odkud pochází drtivá část nejnovějších trendů v zemědělské technice.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down