15.10.2010 | 12:10
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Třídenní akci vládly mininakladače

Šestý ročník třídenní předváděcí akce Demopark Švamberk 2010 uspořádala v září společnost Avistech. Na akci byly prezentovány mimo jiné stroje využitelné na zemědělských farmách. Jde hlavně o značku Avant s řadou modelů mininakladačů, které si příchozí mohli prakticky vyzkoušet. Ale prostor dostaly i produkty značek Agria, Eliet, Jensen, Husmann, McConnel, Holder, Hydrac, Kugelmann, Leguan, AS Motor, Iseki, Optimal, Mitsubishi Canter nebo New Holland.

Jak uvedl jednatel společnosti Avistech Roman Guichen, během tří dnů navštívilo švamberský areál na sto zástupců firem a společností s opravdovým zájmem o zemědělskou, komunální a zahradní techniku.
„Avistech si pro letošní ročník přichystal do Švamberku tři novinky. První z nich je mininakladač Avant 420, s jehož prodejem jsme začali loni v zimě a dosud se podařilo na český trh umístit osm kusů uvedeného modelu a další zájemci o tento stroj se hlásí. Všech modelů mininakladačů Avant se lotos podařilo prodat 28. I další novinky zaštiťuje značka Avant. Do nabídky jsme zařadili překopávače kompostu švýcarské firmy Gujer a zdá se, že zájem bude i o terénní samojízdné pracovní plošiny Leguan. Především prvně jmenovaný stroj si určitě najde cestu i k českým zemědělcům.
Návštěvníci, pro které je samozřejmě připraveno i občerstvení, oceňují hlavně možnost si stroje sami vyzkoušet, případně s odbornou obsluhou podrobně probrat jejich technické parametry, což je při rozhodování o nákupu techniky kromě pořizovací ceny rozhodující,“ seznámil v krátkosti s novinkami sortimentu společnosti Avistech Roman Guichen.
Zkompletoval výrobní řadu
Již zhruba rok je na trhu model mininakladače Avant 420. Doplnil tak řadu dosud vyráběných strojů a výkonově a kapacitou zdvihu se zařadil mezi modely Avant 200 a Avant 500. Jeho kloubové řízení umožňuje oproti smykovému využívat vyšší pojezdovou rychlost (maximum je 12 km/h) při velké obratnosti a manévrovatelnosti stroje. Vnitřní poloměr otáčení činí 880 mm, vnější pak 1970 mm. Zvedací výška 2,8 m teleskopického ramene s plochou konstrukcí neovlivňuje nepříznivě výhled z pozice obsluhy. Ta má k dispozici pohodlný a rozměrově velmi dobře řešený prostor s ergonomickým řešením ovládacích prvků. Ochranný rám je i včetně střechy z polykarbonátu (ROPS + FOPS). Maximální zvedací kapacita nakladače je 600 kg, trhací síla 1000 kg a tažná 650 kg. Práci mininakladače v hůře osvětlených prostorách usnadní integrované osvětlení. Pohonnou jednotkou stroje je osvědčený tříválcový vodou chlazený dieselový motor Kubota D722 s výkonem 20 koní a splňující nejpřísnější emisní normy. Pohon stroje je řešen jako hydrostatický.
Avant 420 je vhodný pro práci v menších zahradnických provozech, zemědělských farmách, ale velmi dobře se uplatní i při údržbě areálů nebo dalších prostranství. Stejně jako u dalších modelů mininakladačů Avant je k dispozici celá škála agregovatelného nářadí od lopat, lžic, vidlí apod.
Vhodný pro agregaci s mininakladačem
Výkonný a robustní překopávač kompostu Gujer TG 201 může být velice dobře agregován s nosiči Avant s minimálním výkonem 25 koní. Jeho využití se nabízí pro malé kompostárny a zpracovatele bioodpadu. Pracovní záběr překopávače je 2,2 m s výškou pod rámem 1,2 m.
Pro malotraktory a nosiče s vývodovým hřídelem a výkonem 25 až 60 koní je určen model překopávače TG231. Uplatní se při zpracování menších objemů kompostů do 800 m3/h. Je ideální pro nasazení na zemědělských farmách, v zahradnických provozech či menších městech nebo u menších zpracovatelů bioodpadu.
Do zadního tříbodového závěsu traktoru se upíná další model překopávače Gujer s označením TG301. S nosičem o výkonu 70 až 125 koní zvládne překopávač zpracování hmoty až 1400 m3/h. Pracuje s šířkou tunelu tři metry při výšce 1,6 m. Pracovní rychlost stroje dosahuje 600 m/h.
V nabídce značky Gujer nechybějí ani samojízdné překopávače. Ty jsou osazeny motory Perkins o výkonu 110 koní, pracují se záběrem do 3,5 m s výkonem 1400 m3/hv při výšce tunelu 3 m.

Roman Paleček

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down