10.10.2010 | 12:10
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Třetí ročník soutěže Manitou Cup

ste - Jsou to již čtyři roky kdy ve firmě Moreau Agri vysočina přišli na myšlenku uspořádání soutěže Manitou Cup. Protože jsou prodejci u nás nejrozšířenější značky teleskopických manipulátorů mají i hodně uživatelů, kteří s nimi jezdí. A tak není těžké je oslovit a požádat o účast v soutěži.

Tato soutěž se pořádala i letos, jako doprovodný program X. národní výstavy českého strakatého skotu v Radešínské Svratce. A protože tato výstava se koná ve dvouletém cyklu a Manitou Cup se poprvé konal před čtyřmi lety, šlo letos o třetí ročník této dovednostní soutěže.
Trať byla letos poměrně jednoduchá, eliminovala se práce s teleskopickým ramenem a v podstatě šlo o přesnou a co nejrychlejší jízdu mezi kužely. První část tratě absolvovali soutěží popředu, s tím, že v polovině s e museli balíkem dotknout kuželu, který nesměli shodit. To nebylo to až tak jednoduché neb přes balík nabraný na vidlích na kužel neviděli. Druhou polovinu tratě jeli závodníci pozpátku s tím, že na konci se museli dotknout závěsem dalšího kuželu, což už takový problém nebyl, protože jej mohli vidět ve zpětném zrcátku.
Soutěžících bylo původně dvanáct, ale v průběhu jízd se ještě dva přihlásili takže startovní listina nakonec obsahovala celkem čtrnáct jezdců.
První dva ročníky soutěže Manitou Cup vyhrál Miroslav Borůvka ze ZD Naloučany, který také dvakrát získal mimo poháru a medaile též možnost podívat se do výrobního závodu firmy Manitou. Pokud by vyhrál i letos pak by už pořadatelům nezbylo než vymyslet prémii jinou, ale nakonec lámat si s tím hlavu nemuseli.
Nejlepší jízdu totiž předvedl teprve osmnáctiletý Antonín Kovář, který s manipulátorem jezdí spolu se svým otcem na rodinné farmě. Druhý skončil Jindřich Bouška ze ZD Předhradí a třetí místo si již potřetí v řadě odnesl Václav Švadlenka a firmy Agro Liboměřice
Manitou Cup má tedy nového vítěze, a protože zájem soutěžících i diváků neutuchá tak nic nebrání tomu aby s konal i za dva roky. Vzhledem k velkému zájmu diváků budou pořadatelé v dalším ročníku losovat divácké ceny a první bude návštěva závodu Manitou společně s vítězem!

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down