02.09.2010 | 11:09
Autor:
Kategorie:
Štítky:

V novém středisku uživatelům blíž

Koncem července slavnostně otevřela společnost SOME Jindřichův Hradec s. r. o. nové obchodní a servisní středisko v Sedlčanech. Firma na českém trhu zastupuje celou řadu renomovaných světových značek techniky, ať již jde o zemědělskou mechanizaci nebo stroje, které nacházejí uplatnění v komunální sféře či při lesních pracích. Kromě vedení společnosti se slavnostního otevření střediska zúčastnil starosta města Sedlčany Ing. Jiří Burian a zpestřením programu byla dozajista přítomnost účastníka posledního ročníku Rallye Dakar Martina Macíka s jeho soutěžním vozem LIAZ.

Jak uvedl v zahajovacím projevu generální ředitel společnosti SOME Ing. Bohdan Soukup, prioritním důvodem otevření nového střediska v Sedlčanech je potřeba být blíže zákazníkům ve středočeském regionu. A to v prodeji a servisu zemědělské, komunální nebo lesní techniky. „Všechny naše obchodní divize nabízejí pochopitelně nejen prodej strojů, ale i jejich rychlý a kvalitní servis, poradenství i možnosti a způsoby financování. Je nám totiž naprosto jasné, že stroj si uživatel koupí jen jednou, ale naší hlavní úlohou je být k dispozici, když dojde k případné závadě. A z obchodního hlediska považuji poprodejní služby za alfu a omegu našeho snažení,“ poznamenal Bohdan Soukup.
Společnost SOME se rozhodla letos investovat do otevření nového střediska i přesto, že ani jí se nevyhnula ekonomická krize. Jak uvedl Bohdan Soukup, například meziroční pokles prodeje traktorů byl velmi markantní. V roce 2008 se v České republice prodalo 3000 traktorů všech značek, ale v roce 2009 pouhých 1700. I přes tento fakt je ovšem otevření nového střediska velmi důležité, jelikož středočeský region má velice široký záběr i obchodní potenciál.
„Staráme se o zákazníky z okresů Příbram, Benešov, Beroun, Poděbrady, Nymburk, Kolín, Čáslav, ale i z Prahy západ i východ a mezi uživateli naší techniky nechybějí ani subjekty z hlavního města. Námi importovanou a dodávanou komunální nebo lesní techniku využívá zhruba 650 obchodních partnerů, zemědělskou mechanizaci dodáváme do 60 podniků. Proto bylo vybudování nového zázemí s centrálním skladem náhradních dílů pro uvedený region naprostou nutností. Rekonstrukce objektu byla velice rychlá, probíhala asi měsíc a půl. Zatím v Sedlčanech pracují čtyři zaměstnanci, jejich počet by se měl do konce kalendářního roku rozšířit o další dva. Tak bychom měli být schopni poskytovat zájemcům z regionu dokonalý servis,“ řekl vedoucí střediska SOME Sedlčany Jiří Kymla.
Nový traktor pro Sedlčany
Namísto tradičního stříhání pásky u příležitosti zahájení provozu střediska si slavnostně převzal klíče od zbrusu nového traktoru Lamborghini R3 EVO 100 starosta města Sedlčany Ing. Jiří Burian. Jak řekl, traktor bude sloužit především sedlčanským technickým službám i při pracích v obecních lesích.
Uvedený model by se dal nazvat základním pilířem výrobní řady. Traktor je poháněný čtyřválcovým motorem Deutz s objemem 4038 cm3 splňujícím normu Euro III. Jde o velice úspornou pohonnou jednotku, jelikož motor je vybaven elektronickou regulací, takže si své potřeby podle požadovaného výkonu hlídá sám a obsluha se v tomto směru nemusí o nic starat. Plně synchronizovaná převodová skříň se superredukcí a elektrohydraulickým reverzem umožňuje obsluze řazení 40 rychlostí pojezdu vpřed a 40 vzad při maximální rychlosti jízdy 40 km/h. Zadní vývodový hřídel pracuje v otáčkách 540/1000 ot/min, 540 ECO/1000 ECO ot/min. Pohon všech kol je ovládán elektrohydraulicky a stroj je vybaven uzávěrkami obou diferenciálů. Při práci je možné využít třech nezávislých vnějších okruhů hydrauliky. Ve zvukotěsné klimatizované kabině sedí obsluha na pneumaticky odpružené sedačce Grammer, při práci s agregovaným čelním nakladačem má pro lepší přehled k dispozici střešní okno. Traktor jezdí na pneumatikách s šípovým designem s výhodou nízkého opotřebení. Nový sedlčanský pomocník je také plně připraven pro agregaci s čelní šípovou sněhovou radlicí.

Roman Paleček

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down