14.07.2010 | 10:07
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Stroje a lidé plně pod kontrolou

Nenákladné a snadno použitelné funkce záznamu dat a správy strojového parku poskytuje zákazníkům vyspělý telemetrický systém Agcommand vyvinutý společností AGCO. Mohou jím být vybaveny všechny nové nebo použité stroje Challenger, technika sesterských značek a dokonce i stroje konkurenčních výrobců. Montáž těchto zařízení na českém trhu zajišťuje Phoenix-Zeppelin.

„Systém Agcommand zajišťuje nepřetržitou vazbu mezi stroji a kanceláří nebo dokonce vhodnými mobilními zařízeními. Zákazníci, kteří tento systém používají, mohou získávat informace o současné nebo dřívější poloze techniky, sledovat její pohyb v terénu a vyhodnocovat výkonnost strojů i personálu,“ představuje kontrolní systém David Fiala, vedoucí prodeje agro u Phoenix-Zeppelin. „Majitele a příslušné vedoucí pracovníky informuje systém o servisních intervalech strojů a upozorňuje na příznaky potenciálních technických problémů. Všechna data se zaznamenávají podle běžných standardů a mohou tedy být přenášena do řídicího software zemědělského provozu, například za účelem vedení přesné evidence a výpočtů provozních nákladů.“
Systém je také vybaven jedinečnou funkcí, která vedoucím pracovníkům a obslužnému personálu umožňuje zobrazovat informace Agcommand na mobilních zařízeních a rovněž odesílání zaznamenaných informací z těchto zařízení. Těmito informacemi mohou být například souřadnice polohy stroje určené systémem GPS, textové zprávy, hlasové záznamy a dokonce i fotografie. Systémy nainstalované u farmářů a smluvních dodavatelů poskytují nesmírné výhody. Jeden z majitelů strojů Challenger Terra-Gator určených pro speciální aplikace uvádí denní úspory ve výši 1800 USD, kterých dosahuje zkrácením časů při plnění, mísení a přepravě. Použití systému poskytuje také významnou výhodu v oblasti zabezpečení, a to díky funkci „Geo-Fence“, která majitele upozorňuje výstražným signálem na situace, kdy stroj opustí určitou oblast.

Telemetrický systém Agcommand
Co se skrývá pod tímto systémem?
 Komplexní dálkové sledování a správa strojů prostřednictvím telemetrických funkcí využívajících mobilní telefonní sítě.
 Informace se ukládají a zobrazují na zabezpečeném centrálním serveru, který nepotřebuje dodatečný software a vylučuje nebezpečí ztráty dat.
 Určování polohy zařízení prostřednictvím služby Google Maps v reálném čase a za použití karet Instant Report.
 Funkce „Geo-Fence“ okamžitě upozorňuje na neplánované přesuny strojů, poskytuje významnou výhodu v oblasti zabezpečení.
 Funkce správy strojového parku jsou použitelné pro stroje Challenger i techniku jiných výrobců.
 Nepřetržitá informační vazba mezi stroji a počítačem nebo mobilními zařízením.
 Funkce umožňující zjišťování polohy a sledování výkonu strojů, výpočty nákladů a vytváření záznamů.
 Možnost zvýšení efektivity a snížení nákladů prostřednictvím lepšího logistického plánování provozních činností.
 Ihned použitelné zprávy usnadňují rychlou analýzu, řízení a kontrolu nákladů.
 Ze čtyřech dostupných úrovní je možné sestavit nedostižný systém sledování a správy strojů a pracovních sil.

Data ne webových stránkách
Údaje o poloze vozidla zjišťované satelitním systémem sledování polohy jsou společně s provozními daty prostřednictvím sběrnice CANbus přenášeny do datového záznamového zařízení Asset Manager. Toto zařízení, které je vybaveno standardní SIM kartou používanou v mobilních telefonech, pak zaznamenané informace odesílá prostřednictvím sítě GSM do centrálního serveru počítačové sítě společnosti AGCO.
Provozní data jsou poté uživatelům zpřístupněna na speciálních zabezpečených webových stránkách. Údaje jednotlivých uživatelů chráněna uživatelským jménem a heslem jsou jednoduše přístupná prostřednictvím počítače se zabezpečeným internetovým připojením nebo, což je jedinečné řešení, prostřednictvím mobilního zařízení.
Toto řešení poskytuje i další výhody. Uživatelé nemusejí investovat do žádného dalšího softwaru, veškeré informace lze zobrazovat pomocí standardního internetového prohlížeče. Systém s centrálním serverem rovněž zajišťuje bezpečné online ukládání datových záznamů, které vylučuje nebezpečí ztráty dat při zhroucení operačního systému osobního počítače. Potřebné informace lze kdykoli vyhledávat prostřednictvím online spojení.

Provozní informace na obrazovce
Jestliže se uživatelé přihlásí ke svým vyhrazeným stránkám, funkce Back Office zobrazí samostatné rozmístění celého strojového parku v reálném čase prostřednictvím aplikace Google Maps. Po přiblížení konkrétních položek a přemístění kurzoru na ikonu vybraného stroje se zobrazí karta Instant Report, která obsahuje informace o typu, modelu a značce. Udává také, zda stroj pracuje či nikoli, kromě toho zobrazuje informace o skutečné poloze (ve formě souřadnic a adresy), provozních hodinách motoru a aktuální rychlosti. Navíc obsahuje i záhlaví s kompasem.
Uvedené informace umožňují řídicím pracovníkům rychle a přesně vyhledávat přesnou polohu celého strojového parku, což zvyšuje úroveň zabezpečení a současně optimalizuje správu strojů. Inerční senzory v datovém záznamovém zařízení Asset Manager také zjišťují, zda se stroj pohybuje s vypnutým zapalováním. Toto zařízení je přitom možné nastavit tak, aby v případě zjištění nežádoucího pohybu stroje odesílalo varovnou zprávu do mobilního komunikačního zařízení nebo počítače majitele stroje či příslušného vedoucího pracovníka.

Zjišťování polohy a sledování výkonnosti
Pracovní výkonnost strojů lze sledovat pomocí různých zpráv obsahujících informace o efektivitě a provozních nákladech, a to opět prostřednictvím osobního počítače nebo mobilního komunikačního zařízení. Systém Agcommand bude dostupný ve čtyřech úrovních. Z nich je možné sestavit systém sledování a správy strojů a pracovních sil, který majitelům a řídicím pracovníkům umožní optimalizovat pracovní výkonnost, zkracovat prostoje, zlepšovat úroveň servisního zajištění a definovat a zadávat pracovní úkoly. Obsluha strojů může navíc majitele nebo své nadřízené upozorňovat na problémy odesíláním zpráv, fotografií problémových míst nebo dalších informací prostřednictvím mobilních zařízení.
Systém Agcommand bude majitelům a řídicím pracovníkům poskytovat přístup k nebývalému množství informací, které usnadní správu i sledování výkonnosti strojů a obslužného personálu. Pomocí funkce Back Office lze sledovat a plánovat pravidelné servisní intervaly, k čemž je možno přidat automatické odesílání textových nebo e-mailových zpráv na různé adresy za účelem upozorňování pracovníků obsluhy na potřebu provedení údržby.

Klíčové informace
-Společnost AGCO vyvinula vyspělý telemetrický systém Agcommand.
-Agcommand zajišťuje nepřetržitou vazbu mezi strojem a kanceláří nebo dokonce vhodnými mobilními zařízeními.
-Lze jím vybavit všechny nové nebo použité stroje Challenger, techniku sesterských značek a dokonce i stroje konkurenčních výrobců.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down