07.07.2010 | 09:07
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Studenti bojovali i za deště

Obloha vypadala, že se blíží potopa světa. Provazy deště se snášely k zemi a mezi nimi bravurně zvládali připravenou trať účastníci oblastního kola jízd zručnosti ve výukovém centru Střední školy technické a řemeslné Nový Bydžov v obci Hlušice. Trať byla stejná jako jiné roky. K nejtěžším místům patřilo tradičně zacouvání soupravy traktoru a valníku do pomyslné garáže.

Pořadí nakonec neurčovala pouze rychlost závodníků, ale hlavně jejich přesnost při překonávání všech překážek.
Čtyři nejlepší se v červnu vypraví na Den Zemědělce do Kámene, aby změřili síly ve finálové jízdě. K praxi patří i teorie a tak kromě oblastního kola soutěže Jízd zručnosti probíhala ve výukovém centru i teoretická doprovodná soutěž z pravidel silničního provozu. 

Rychlost ale i preciznost
Závodníci si vedli skvěle. Přes nepříznivé podmínky počasí jezdili rychle a hlavně bez chyb.
Na čtvrtém postupovém místě se umístil Martin Ďoubal, který je studentem SOUz Chvaletice. Třetí místo v Jízdách zručnosti obsadil Jan Bubelíny z domácí školy SŠTŘ Nový Bydžov. Stříbrnou medaili si odvážel Matěj Červinka ze SŠ a ZŠ Nové Město nad Metují. A konečně první místo vybojoval stejně jako loni jezdec „domácí stáje“ SŠTŘ Nový Bydžov Jan Vojtěch. Tito čtyři později změří síly s ostatními postupujícími z oblastních kol.

I teorie je důležitá
Neznalost pravidel silničního provozu je při řízení jakéhokoli vozidla hazard se životem a nejen s vlastním. Doprovodná soutěž k jízdám zručnosti je proto velmi dobrým počinem. Na třetím místě se v této soutěži umístil Luboš Sochor z VOŠ a SZeŠ Hořice. Druhé místo obsadil Jan Bubelíny z SŠTŘ Nový Bydžov, který tak dokázal, že nejen ovládá bravurně volant traktoru, ale i znalost pravidel. Zlatá medaile poputuje do SOU Hubálkov díky Pavlu Seiwaldovi, který se stal celkovým vítězem doprovodné soutěže.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down